ovo niste znali

Gojite se iako jedete malo? Obavezno proverite zdravlje ovog organa!

0
Kod ovog stanja često posežemo za hranom koja je bogata jednostavnim ugljenim hidratima, koja je brzi i visokokalorični izvor energije, pa nakon takvog obroka brzo dolazi i do pada energije i umora
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Hipotireoza, odnosno usporena aktivnost štitne žlezde često dovodi do gojenja, odnosno remeti regulaciju telesne težine. Jedan od razloga može da bude opstipacija (zatvor), ali uzrok su često i napadi prejedanja, povezani s osećajem umora i klonulosti i nedostatkom energije.

 

Treba da ispoštujete samo jedno pravilo: Dijeta koja će vam odmah istopiti 3 kilograma

 

Kod hipotireoze često posežemo za hranom koja je bogata jednostavnim ugljenim hidratima, koja je brzi i visokokalorični izvor energije, pa nakon takvog obroka brzo dolazi i do pada energije i umora. Zato je važno prilagoditi ishranu.

Preporučuju se namirnice s niskim do srednjim glikemijskim indeksom. Treba krenuti sa smanjivanjem ugljenih hidrata koji dolaze iz hleba, testenine, pirinča, keksa i zaslađenih sokova jer preveliki unos ugljenih hidrata znatno opterećuje insulinsku aktivnost koja je u hipotireozi smanjena", savetuje nutricionista Nenad Bratković.

Bez rigoroznih dijeta i vežbanja: Ovo su 4 tačke ne telu koje će vas osloboditi viška kilograma vrlo brzo (FOTO)

 

Smemo da jedemo ugljene hidrate iz neskrobastog povrća, voća, mahunarki i žitarica kao što su zob, heljda, kvinoja, a eventualno ječam i raž.

 

makonda-tracker