za savršenu kožu

Letovanje bez brige: 5 prirodnih načina da ublažite strije

0
Verovali ili ne, ovim prirodnim preparatima možemo smanjiti vidljivost strija za vrlo kratko vreme.

 

foto: Shutterstock

Uzmite jednu krišku krompira i nežno utrljajte u regiju sa strijama na koži nekoliko minuta. Važno je da tečnost koju krompir sadrži utrljate u područje prekriveno strijama da se sok od krompira poptuno upije u kožu i nakon toga ispere.


Maslinovo ulje


Maslinovo ulje je vekovima korišćeno za negu kože, a njegova umirujuća, lekovita i hidratacijska svojstva su dobitna kombinacija u nezi oštećene kože.


Ujedno sadrži mnogo nutritijenata i antioksidansa koji pomažu pri rešavanju mnogih kožnih problema uključujući strije. Utrljajte blago toplo čisto maslinovo ulje na kožu i tako potstaknite cirkulaciju, što će u velikoj meri umanjiti strije. Ulje ostavite pola sata na koži kako bi se vitamini A, D i E, prisutni u ulju upili u kožu.

 

Vežbe koje unišatavaju celulit


Ricinusovo ulje


Ovo ulje ne samo da je delotvorno u smanjenu vidljivosti strija, nego pomaže i u smanjenu bora, ožiljaka pa čak i rešavanju problema s mladežima.
Dovoljno je utrljati ulje na kožu i držati ga nekoliko minuta.

 

Nakon utrljavanja ulja, poželjno je čistom tkaninom prekriti područje koje je tretirano kako bi se ulje do kraja upilo i dovelo do željenog efekta.

makonda-tracker