za savršenu kožu

Letovanje bez brige: 5 prirodnih načina da ublažite strije

0
Verovali ili ne, ovim prirodnim preparatima možemo smanjiti vidljivost strija za vrlo kratko vreme.
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Gotovo sve žene se u jednom periodu života susretnu sa strijama na određenim delovima svog tela. One su, nažalost, prirodna pojava u trudnoći, pri gubitku kilograma i drugim životnim razobljima u kojima oscilira telesna težina.

 

Počnite već danas: 3 sjajna načina da sprečite i ublažite strije

 

S druge strane, htele bismo da one nestanu nakon što ponovno postanemo vitke ili da se barem smanji njihova vidljivost.


Saznajte u nastavku 5 prirodnih rešenja za ublažavanje strija. Vredi probati:


Šećer


Verovali ili ne, prirodni beli šećer je jedan od najboljih prirodnih lekova za ublažavanje strija. Njegova prirodno gruba tekstura pomaže u eliminaciji mtrvih ćelija kože i samim tim smanjuje vidljivost strija.


Dovoljno je pomešati kašiku šećera s malo bademovog ulja i par kapi limunovog soka. Dobro promešajte i smesom premažite regiju prekrivenu strijama. Nežno utrljavajte u kožu najmanje 10 minuta svaki dan pre tuširanja. Za najbolji rezultat potrebno je da ovaj postupak ponavljate mesec dana.


Aloe vera


Aloe vera je poznata kao prirodno sredstvo za lečenje mnogih kožnih problema. Uz vredna lekovita i umirujuća svojstva, koristeći svakodnevno aloe vera gel vrlo brzo ćete uočiti rezultate u pogledu manje vidljivih strija.

 

4 najčešće zablude o celulitu


Sitne listove aloe vere stavite na kožu zahvaćenu strijama i nakon par minuta isperite mlakom vodom. Druga mogućnost je namazati kožu aloe vera gelom i trljati sve dok se tekstura u potpunosti ne osuši. Za što bolji učinak, potrebno je nanositi aloe veru svaki dan.


Sok od krompira


Sok od krompira sadrži vitamine i minerale koji jačaju rast i obnovu ćelija kože.
Sve što je potrebno jeste iseći krumpir na debele kriške srednje veličine.

makonda-tracker