Jedan od starinskih, najlepših kolača, koji se brzo sprema i veoma je jeftin
Ukoliko volite kolače sa ukusom prošlosti, sa onim prepoznatljivim notama koje vraćaju u dane kada ste bezbižno uživali u igri i zabavi, onda ste na pramom mestu.
Ukusni kolač medeno srce godinama je bio jedan od onih kolača koji su se jeli u dva zalogaja, a uživanje u savršenom spoju ukusa i čokolade navodilo nas je da uvek posegnemo za još jednim parčetom.
Stvari se nisu promenile ni danas, jer kad zamiriše cimet i džem od kajsije i komšije dolaze da vide šta je to što mami mirisom i budi apetit. Ukoliko i vi imate želju da se bar preko kolača vratite u detnjistvo napravite čuveno medeno srce na čaše i uživajte.
Potrebno je:
- 1,5 čaša mleka
- 1,5 čaša šećera
- 2 čaše brašna
- 2 kašičice sode bikarbone
- 4 kašike džema od kajsije
- pola kesice cimeta
- 200 g čokolade (za glazuru)
Priprema:
Sve sastojke sjediniti i umutiti. Podmazati pleh i sipati polovinu smese, pa staviti da se malo zapeče. Posle 10 minuta izvaditi i premazati džemom od kajsija, pa odozgo staviti drugu polovinu smese. Vratiti da se peče još 20 minuta. Kad je pečeno ostaviti da se malo prohladi i preliti glazurom od čokolade.
Bonus video:
Da li ste znali da postoji slatko do slanine?