SVIMA USPEVA

Čokoladni KOLAČ NA ČAŠE gotov za POLA SATA: Medeno srce sa džemom od kajsija koji je mami uzdahe i podseća na detinjstvo

0

Jedan od starinskih, najlepših kolača, koji se brzo sprema i veoma je jeftin 

MEDENO SRCE RECEPT SA DŽEMOM OD KAJSIJE
MEDENO SRCE RECEPT SA DŽEMOM OD KAJSIJE foto: Shutterstock / Africa Studio

Ukoliko volite kolače sa ukusom prošlosti, sa onim prepoznatljivim notama koje vraćaju u dane kada ste bezbižno uživali u igri i zabavi, onda ste na pramom mestu. 

 

Ukusni kolač medeno srce godinama je bio jedan od onih kolača koji su se jeli u dva zalogaja, a uživanje u savršenom spoju ukusa i čokolade navodilo nas je da uvek posegnemo za još jednim parčetom.

 

Stvari se nisu promenile ni danas, jer kad zamiriše cimet i džem od kajsije i komšije dolaze da vide šta je to što mami mirisom i budi apetit. Ukoliko i vi imate želju da se bar preko kolača vratite u detnjistvo napravite čuveno medeno srce na čaše i uživajte. 

 

 

Potrebno je:

 

  • 1,5 čaša mleka
  • 1,5 čaša šećera
  • 2 čaše brašna
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 4 kašike džema od kajsije
  • pola kesice cimeta

 

  • 200 g čokolade (za glazuru)
MEDENO SRCE RECEPT NA ČAŠE
MEDENO SRCE RECEPT NA ČAŠE foto: @emmasgoodies/youtube printscreen

Priprema:

 

Sve sastojke sjediniti i umutiti. Podmazati pleh i sipati polovinu smese, pa staviti da se malo zapeče. Posle 10 minuta izvaditi i premazati džemom od kajsija, pa odozgo staviti drugu polovinu smese. Vratiti da se peče još 20 minuta. Kad je pečeno ostaviti da se malo prohladi i preliti glazurom od čokolade.

 

Bonus video:

Da li ste znali da postoji slatko do slanine?

 

makonda-tracker