delotvorno

Ublažava simptome NAJSTARIJE BOLESTI NA SVETU: Recept star 100 godina za napitak koji pomaže kod GIHTA

0

Ako telo proizvodi povećanu količinu mokraćne kiseline, ili ako je bubrezi ne eliminišu pravilno iz organizma, onda može doći do njene kristalizacije, što zauzvrat izaziva bolno stanje.

foto: Shutterstock / Friends Stock
foto: Shutterstock / Friends Stock

Giht se često naziva najstarijom bolešću na svetu – postojanje ovog oblika artritisa zabeleženo je još u drevnom Egiptu.

 

To je zapravo zapaljenje zglobova praćeno napadima jakog bola, crvenila i otoka uzrokovanih taloženjem urinarnih kristala.

 

Mokraćna kiselina se proizvodi tokom razgradnje purina i obično se izlučuje iz tela urinom.

 

 

Međutim, ako telo proizvodi povećanu količinu mokraćne kiseline ili ako je bubrezi ne eliminišu pravilno iz organizma, onda može doći do njene kristalizacije. Nastali oštri kristali se talože u zglobovima, najčešće u stopalima, odnosno u predelu palca, i izazivaju jak bol.

 

Danas postoje lekovi koji leče ovo neprijatno stanje, a za one koji su skloniji prirodnim alternativama donosimo recept za napitak od četiri sastojka kojim ćete se uspešno boriti protiv gihta. Celer i đumbir ublažavaju upalne procese, dok će se krastavac nositi sa kristalima, piše Zadovoljna.hr. 

 

Sok koji ublažava tegobe izazvane gihtom
Sok koji ublažava tegobe izazvane gihtom foto: Shutterstock / jittawit21

 

Sastojci:

 

 

  • šaka celera (zeleni deo između korena i listova)
  • komad svežeg đumbira (veličine 2 do 3 cm)
  • pola svežeg krastavca srednje veličine
  • sok od pola limuna po želji

 

Priprema:


Celer, đumbir i krastavce sitno iseckajte, stavite u blender i dobro izmešajte. Na kraju dodajte sok od pola limuna. Napitak popijte odmah jer je najbolje kada je svež.

 

Savet plus: Sadašnji i bivši pušači moraju da probaju piće od 3 biljne elektrane za čišćenje pluća, a ako ste raspoloženi za brzu detoksikaciju organizma i istovremeno želite da smršate, pogledajte recept za 2 pića koja izbacuju kalorije i ubrzavaju varenje.

 

 

makonda-tracker