ISPROBAJTE

Pomaže kod artritisa, akni i štiti od sunca: Lekovita glina ima MOĆNA DEJSTVA koja će vas osvojiti pri prvoj primeni

0

Glina i njena lekovita svojstva će vas osvojiti odmah na početku, a ukoliko ste i dalje skeptični, raspitajte se samo malo bolje o ovoj energiji prirode koja je sačuvana u glini.

foto: MK studio/Shutterstock
foto: MK studio/Shutterstock

Glina je široko zastupljena u fizikalnoj medicini, anticelulit tretmanima, dermatologiji i kozmetici, a svoju lekovitost duguje duguje strukturi i sastavu.

 

Strukturu gline čini kristalna rešetka koja joj daje sposobnost da skladišti energiju, te da je u određenim uslovima oslobodi.

Glina vezuje vlagu nekoliko puta više od sopstvene mase. Glina ima veliki toplotni kapacitet, veliku toplotnu provodljivost i veliki stepen zadržavanja toplote. Po hemijskom sastavu sadrži silicijum, aluminijum, titan, gvožđe, kalcijum, magnezijum...

 

Shvatićete već pri prvoj primeni da, za šta god da koristite glinu, ona će biti izuzetno efikasna. Najčešća upotreba je u fizikalnoj medicini kada se koristi kao obloga, ali sve je više zastupljena i kao glina za unutrašnju upotrebu, odnosno ona koja se pije. 

 

Glina
foto: Profimedia

Glina pospešuje cirkulaciju i izaziva vazodilataciju tkiva i vrši anelgeziju. Obloge od gline se mogu koristiti u terapiji reumatoidnog artritisa, spondiloze, traume, gihta, sportskih povreda, diskus hernije, lumbalnog sindroma...

 

Nekada je ona bila jedino sredstvo za lečenje kožnih oboljenja, pa je tako njena primena i danas u dermatologiji i kozmetici jako zastupljena. Glinom se tretiraju opekotine, akne, ekcemi, psorijaza, dermatitis, a odlična je i u zaštiti od sunca, s obzirom na to da je nepropustljiva za UV zrake. 

 

Kako ima izraženo antibakterijsko i antiseptičko dejstvo, njena primena u kozmetici je jako značajna, stoga maske i pilinizi sa glinom su jako cenjeni, dok je šminka koja sadrži glinu jedna od najskupljih, ali i najboljih na tržištu.

 

 

makonda-tracker