DAR PRIRODE

Pokajaćete se ako niste poslušali bake i pili OVAJ NAPITAK SVAKI DAN: Efikasno deluje kod ALERGIJA i IZBELJUJE KOŽU

0

Mnogi od nas se čaja sete samo kada su prehlađeni i žele što pre da ozdrave, a nikada se nismo zapitali da li su naše bake bile u pravu kada su insistirale da pijemo čajeve, naročito jedan koji svi sigurno imamo u kući.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Prema brojnim naučnim istraživanjima, još od ranih civilizacija su preporučivani biljni čajevi za lečenje različitih bolesti.

 

Svaki čaj ima različite prednosti za organizam i deluje drugačije, a čaj od kamilice je uvek prvi koji nam pada napamet, mada nismo ni svesni do kraja kakve sve blagodeti ima.

Ukoliko niste znali, kamilica pomaže u procesu varenja i sprečiće nadutost, kao i oticanje stomaka i drugih organa nakon jake i obilne hrane. Ovo nije jedina skrivena prednost pomenutog čaja. On deluje i na anksioznost i tako što utiče na povećanje aminokiselina, on opušta organizam.

 

Pomoći će vam i kod alergije zbog svog antialergijskog dejstva, kod bolova i upala, ali i sprečava rast bakterija tako što deluje bakteriostatski i upravo zbog ove pogodnosti, kamilica je odlična kod parodonotalnih tegoba.

 

Ako vas muče gasovi, nagon za povraćanjem, ali i nesanica, spremite magični napitak od kamilice i ublažićete svoje tegobe. Efikasna je i kao prirodni izbeljivač kože, dovoljno je samo da tkaninu natopite ovim čajem i nežno masirate kožu, a nakon toga će vam koža biti mekša i glatka. Danas kada se mnogi okreću prirodnoj kozmetici i paze na štetne sastojke, kamilica je jako čest sastojak tzv. zdravih šampona.

 

Poznato je i da aroma ovog čaja može biti i dobra terapija za astmu, a sam napitak važi za toplu infuziju koja preporodi organizam.

 

 

makonda-tracker