zdravi i srećni

RUSI se kunu u ovaj lekoviti recept: Pripremite moćni napitak na bazi crnog čaja i cimeta — bomba za imunitet

0

Topao napitak konzumirajte dva puta dnevno, pre obroka, a za nekoliko dana osetićete promene, više energije i elana.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sezona prehlada i gripa je uveiko u toku, a pored njih omikron soj širi se munjevitom brzinom, te je od velike važnosti da na vreme mislite o imunitetu, kako putem suplemenata, ishrane bogate voćem i povrćem, tako i moćnim prirodnim napicima koji će okrepiti organizam.

 

Pored uobičajenih limunada, sveže ceđenih sokova i bijnih čajeva, u Rusiji ljudi godinama posežu za pravim eliksirom zdravlja koji se pokazao kao veoma moćan tokom zime.

 

Recept je veoma jednostavan, a biće vam potrebno nekoliko lekovitih sastojaka:

 

Litar flaširane vode

4 vrećice crnog čaja

kašika cejlonskog cimeta

čaša soka od pomorandže - sveže

čaša ceđenog soka od ananasa

sok jednog limuna

sveža nana

 

kafa, srce, čaj
foto: Profimedia

Priprema:

 

Prokuvajte kesice crnog čaja, pa prespite u veću šerpu, nakon toga dodajte vodu, cimet, limunov sok, a potom i narandžin i ananasov. Prokuvajte nekoiko minuta i naseckajte svežu nanu.

 

Topao napitak konzumirajte dva puta dnevno, pre obroka, a za nekoliko dana osetićete promene, više energije i elana. Prehlada će biti ko rukom odnesena, a organizam zašitćen.

 

Crni čaj je bogat polifenolima, odličan je antioksidant. Polifenoli blokiraju oštećenu DNK i tako pozitivno utiču na naše sveopšte zdravstveno stanje. Pošto su uspešni u borbi protiv slobodnih radikala, polifenoli doprinose sporijem starenju organizma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker