promenite navike

Sitnice koje mnogo znače: 4 navike koje morate promeniti kod svog doručka da bi vam organizam bio zahvalan

0

Zdrav doručak je sjajna stvar - zbog njega se mršavi, duže vas drže sitima i zahvaljujući njemu puni ste energije. Ali, to sve važi ako znate šta da jedete!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Konzumirajte proteine

 

Ono šta se dešava u vašem organizmu kada ste gladni jeste da se luči grelin, koji je hormon gladi, te tako je dobro da uzmete namirnice koje su pune proteina, npr. jogurt, organski puter od kikirikija, orašasti plodovi...

 

Povrće je bitno

 

Povrće ima brojne dobrobiti za vaš organizam, a jedno od njih je da pomažu u radu creva, te tako uvek dodajte malo povrža uz doručak, npr. spanač, luk...

 

Uključite masti

 

Nešto šta će vašem organizmu jako prijati jeste da dodate u vašu ishranu zdrave masti kojih ima npr. u bademu, u kokosovom ulju, avodaku itd. Međutim, obratite pažnju sa ovim namirnicama i nemojte preterivati!

 

Umesto slatkiša, jedite nešto slano

 

Ako ste do sada za doručak konzumirali slatkiše, u vidu pahuljica i sl. onda probajte da tu naviku promenite. Bolje bi bilo da jedete nešto konkretno i slano, jer ćete u organizam uneti dovoljno energije kroz hranu, a uzgred ćete i držati na dobrom nivo šećer u krvi.

 

 

 

 

makonda-tracker