icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

MOĆ PRIRODE

Crno GROŽĐE ima najviše antiupalnih jedinjenja: Evo kako treba jesti ovo lekovito voće

Podeli:

Ukoliko nemate naviku da doručujete činija grožđa može zameniti obrok, a uz to će vam dati energije i osećaj sitosti.

foto: Printskrin  Tv Prva
foto: Printskrin Tv Prva

Poznati Gastroenterolog prof. dr Vojislav Perišić tokom gostovanja u jutarnjem programu na Prvoj televiziji govorio je benefitima konzumiranja organskog grožđa koje bi trebalo da se što češće nađe na našoj trpezi, a po svojoj hranljivosti može zameniti i doručak.

 

"Ne morate posle toga ni da doručkujete ništa drugo, dobićete sve zdrave supstance."

 

Vojislav je istakao u čemu najčešće ljudi dok konzumiraju ove sočne plodove.

 

"Ljudi ponekad samo malo sažvaću, pa odmah progutaju zrno, ali da bi pukla opna žvaćite ga što duže! Ispod nje nalaze se najzdravije supstance, one moraju da se oslobode i uđu u naš sistem", govori lekar i dodaje da je grožđe toliko zdravo upravo zbog lekovitih supstanci kojima obiluje.

 

Doktor Vojislav Perišić
foto: Printskrin Tv Prva

"Resveratrol, moćni antioksidans, sadrže i grožđe i jabuke, zbog čega se smatraju najzdravijim jesenjim voćem."

 

Ukoliko ste u neodumici koje grožđe odabrati doktor Perišić daje najbolju soluciju.

 

"Apsolutno je crno zdravije, ima više antiupalnih hemijskih jedinjenja. Moram da podsetim, grožđe koje se jede u decembru, polako se suši, iz njega nestaje voda pa se gricka tokom cele godine. Sušeno grožđe je ukusno, boli glava! Možete jesti i belo, ali crno je mnogo zdravije. Birajte ono sa tamnijom kožicom", završava Vojislav.

 

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...