praktikujte

Organizam će vam biti zahvalan! 4 načina da prirodno poboljšate vlažnost vazduha u svom domu

0

Ako niste pri novcu, ne brinite, nisu vam neophodni skupi osveživači i ovlaživači vazduha, za koje potom kupujete i dodatne elemente, sastojke i sl. Značiće vam i samo malo snalažljivosti...

foto: Shutterstock/TakumiRL
foto: Shutterstock/TakumiRL

U zimskim danima, u svakom domu koji se greje najčešće se susrećemo sa problemom isušivanja vazduha. Ovo je rešenje kako da osvežite vazduh na čemu će vam vaš organizam biti zahvalan:

 

 

1. Stavite posude za vodu na radijator

 

Nabavite keramičku posudu koju možete da okačite na radijatore, a zatm u vodu dodajte malo eteričnog ulja eukaliptusa, mente, lavande, koji prored divnog mirisa imaju i brojna dobrotvorna dejstva za vaše zdravlje, odnosno disajne puteve. 

 

 

2. Provetravanje prostorija

 

Provetravajte prostorije bar tri puta dnevno, odnosno morate paziti na to kada otvarate prozore, jer što je napolju hladnije vazduh spolja će crpeti vlažnost koju ste postigli u prostoriji.

 

3. Sušenje veša pored radijatora

 

Nemojte veš sušiti. nekim posebnim prostorijama, nego ga sušite tik uz radijatore, jer će tako veš isparavati i održavati vlagu u prostoriji. 

 

4. Prokuvavanje vode sa citrusnim voćem

 

U jedan lončić stavite na vatru malo vode i narežite u nju kriške limuna i pomorandže i pustite da blago ključa. Ovo će podići vlažnost vazduha a miris voća će vas oraspoložiti. 

 

 

makonda-tracker