rešenje

Zdravstvene probleme rešite na ovaj način: 4 čaja koji su prirodni saveznici za ublažavanje tegoba urinarnih infekcija

0

Jedna od najčešćin oboljenja jesu urinarne infekcije koje načešće pogađaju žene. U odnosu na to šta su uzročnici infekcije to mogu da budu uporni problemi koji zahtevaju dugotrajno lečenje. 

foto: Shutterstock/gresei
foto: Shutterstock/gresei

Neki od čajeva koji su odlični saveznici vašem organizmu u borbi sa urnarnim ingekcijama jesu čaj od peršuna, uvin čaj, čaj od breze i čaj od brusnice. 


Brusnica

 

Ove male crvene bobice postale su hit kada se otkrilo kako su one odličan saveznik u borbi sa ešerihijom koli. Kako ova bakterija napada zidove urinarnog trakta, busnica je zadužena za to da ne dozvoli da se ona nastani u organizmu. 

 

Priprema: U pola litre vode dodaćete 30 g brusnic i nakon toga kuvajte dok polovina vode na ispari. Zatim stavite kašiku meda i konzumirajte čaj tri puta dnevno posle jela. 

 

Peršun

 

Čaj od ove biljke pomaže organizmu da izbacuje višak tečnosti, a uzgred je i sjajan u borbi protiv urinarnih infekcija.  

 

Priprema: Potrebno je da samo jednu kašičicu suvog lišća ili korena peršina prelijete vrelom vodom i ostavite 10 minta. Procedite i konzumirajte čaj. preporučuje se da ga pijete 3 puta dnevno.

 

 

Breza

 

Bitno je najpre napomenuti da ne treba da konzumirate ovaj čaj ukoliko imate problema sa srcem ili bubrezima. Međutim, čaj od lista beze je dobar saveznik u borbi sa infekcijama urinarnog trakta. 

 

Priprema: Sušen list breze - jedna kašičica, prelijte vrelom vodom i ostavite 10 minuta. Procedite ga i pijte 4 puta dnevno, između obroka, ali posle konzumiranje ovog čaja obavezno popijte čašu vode. 

 

Uvin čaj

 

Njeni zeleni kožasti listići imaju veliko antibakterijsko dejstvo te zbog takvih specifikacija uništavaju bakterije i viruse. 

 

Priprema: Potrebno je da kašiku ovog suvog lista prelijete sa 250 ml ključale vode, a zatim ostavite na 15 minuta kako bi ga nakon toga procedili i popili bez šećera. Pijte da 3 puta dnevno. 

 

makonda-tracker