briga o sebi

Prebrodite ovaj problem za tili čas: 5 namirnica koje vam mogu pomoći da se rešite nadutosti u kratkom roku

0

Kada se nađemo u problemu sa nadimanjem, mnogi od će prvo posegnu za tabletama, koje nužno ne mora da budu loše rešenje za ovaj problem. Međutim, ukoliko budete konzumirali neke od ovih namirnica moći ćete da na prirodan način rešite problem kao što je - nadimanje.

foto: Shutterstock/AstroStar
foto: Shutterstock/AstroStar

 

Čaj od nane

 

Preporučuje se konzumiranje čaja od nane kada je on topao, mlak ili hladan, ali nikako vreo kada imate probleme sa nadutosti. Istraživanja su pokazala da ukoliko pijete ovaj čaj njegovo dejstvo će uticati da se mišići u probavnom traktu opuste i da tako crevima omogući više pokreta čime će oni isterati sve gasove. 

 

 

Paradajz

 

On je namirnica koja je bogata kalijumom, te tako smanjuje nivo natrijuma u vašem organizmu koji je razlog zbog čega ste naduti. Uz sve ovo, paradajz će vam dati i likopen, koji u vašem telu delije protivupalno. 

 

Banane

 

Kada se sagleda istraživanje u kojem su učestvovale žene koje su konzumirale banane pre svakog obroka i one koje to nisu činile. Rezultat je bio da su one žene koje su konzumirale banane pre svakog obroka imale manje problema sa nadutosti, nego one što nisu. Istraživači kažu da je to zbog toga što banane potpomažu bakterije koje se nalaze u organizmu i tako sprečavaju nadutost. Podsetimo da su banane bogate kalijumom. 

 

Kurkuma

 

Ovaj začin sadrži dosta jedinjenja kurkumina koji je dobar za ublažavanje nelagodnosti, koji smanjuje nadimanje i reguliše probavni trakt. 

 

Avokado

 

Da bi imali manje nadimanja potrebno je da dobro funkcioniše odnos između kalijum i natrijuma. U vezi sa ovim, avokado je biljka koja u sebi sadrži dosta kalijuma koji je potreban vašem telu kako bi regulisao nivo natrijuma, koji zadržava vodu u vašem organizmu. 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker