MOĆ PRIRODE

Plodnost, endokrini sistem, hormoni, energija: Čarobna PERUANSKA MAKA utiče blagotvorno na čitav organizam oba POLA

0

Ovaj lekoviti koren sa Anda koji raste na visi od 4000 metara vas može potpuno preporoditi uz jednu kašičicu dnevno.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Zlatna peruanska Maka je izvanredno hranljiv i lekvoti koren sličan repi i u prodavnicama zdrave hrane možete ga kupiti u obliku praha koji se rastvara u vodi, jogurtu, smutiju i kapsulama koje se piju do dva puta dnevno.

 

Peruanska Maka ima blagotvorno dejstvo na čitav organizam, a pozitivno utiče na hormonski status, endokrini sistem, osteoporozu, umor, hronični stres, depresiju, tegobe sa mensturalnim ciklusima, plodnošću, pms - om, normalnog funkcionisanja organizma.

 

Ova moćna biljka je jak antioksidant i afrodizijak, te se preporučije i  muškarcima i ženama svih generacija i hormonskog statusa.

 

Damama doprinosi na ovaj način:

 

Ublažava simptome menopauze, pojačava plodnost, reguliše ciklus, čisti kožu, ovlažava sluzokožu, reguliše rad tiroidne žlezde, daje posebnu energiju i poletnost, podmlađuje ogranizam, možemo povoljno uticati na sprečavanje fibrocističnih pojava.

 

Maka, Lepidium meyenii
foto: Profimedia

Muškarcima doprinosi na ovaj način: 

 

Pojačava libido, potenciju, seksualnu želju, pokretljivost spermatozoida, smanjuje uvećenu prostatu, povećava izdržljivost, vitalnost, sprečava učestalo mokrenje.

 

Zlatna Maka je neškodljiva biljka koja nema kontraindikacije ukoliko se upotrebaljava u prepisanim količinama - kafena kašičica 5 g tokom obroka, a ne preporučuje se deci ispod 10 godina, trudnicama i dojiljama ukoliko nemaju preporuku lekara.

 

U Peruu ovim lekovitim korenom lečile su se mnogobrojne bolesti i zdravstvene tegobe, te je u upotrebi već deset hiljada godina.

 

Ona raste i cveta na u Andima na visini od 4000 hiljade metara, veoma je otporna i preživljava u veoma ekstremnim uslovima.

 

Obiluje mineralima, vitaminima, ugljenim hidratima, aminokiselinama, vitaminima B, C, E,  jodom, fosforom, magnezijumom.  SadRži do 70% ugljenih hidrata, 10-14% proteina, 8% dijetetskih vlakana i oko 2% masti.

 

Maka obiluje i sa četiri jedinstvena alkaloida – macaina 1, 2, 3, 4 koji nikada nisu viđeni u drugoj biljci i korenu.

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker