POKUŠAJTE

REŠITE SE GLAVOBOLJE BEZ TABLETA: 10 jednostavnih i potpuno PRIRODNIH načina za ublažavanje BOLA - koji ZAISTA deluju!

0

Većini je poznat užasan osećaj strašne migrene zbog koje mnogi odmah posežu za lekovima protiv bolova. Međutim, šta kada nam analgetici uzrokuju previše štete za želudac?

Glavobolja, Stres
foto: Profimedia

6. Eterična ulja

 

Pepermint, eukaliptus, sandalovina, bosiljak i pogotovo ulje od lavande (oni koji su pokušali, tvrde da ima odličan efekat!) imaju predivno umirujuće delovanje za bolnu glavobolju. Masirajte područja čela, vrata i gornjeg dela leđa s jednim od tih ulja.

 

Duboko udišite miris tih ulja, po mogućnosti dok udobno sedite u mračnoj i tihoj prostoriji. To će olakšati nelagodu i smiriti vaš um. Koristi eterična ulja koristite takođe toploj kupki ili za inhalaciju.

 

7. Držite olovku među zubima

 

Ali je ne grizite! Olovka će aktivirati vaše “mišiće za osmeh”, a osmeh će opustiti vašu vilicu koja je spojena na slepoočnicu. Koliko god bizarno možda zvučalo, to zapravo deluje, ali samo za napetost vezanu uz glavobolju, ali ne i za migrene i sinusnu glavobolju - imajte to na umu!

 

8. Vežite šal oko čela

 

Stegnite nešto oko čela, kao što je šal, kravata ili marama – vrlo čvrsto, sve dok ne osetite pritisak. To smanjuje protok krvi u temenu i smanjuje bolove uzrokovane otečenim krvnim sudovima. Vrlo je jednostavno to napraviti i kada niste kod kuće.

 

9. Lagana masaža

 

Masiranje temena, ušne resice i vrata poboljšava cirkulaciju, ublažava napetost i smanjuje bol. Osnovnu masažu je jednostavno izvesti - samo lagano pritisnite svoje slepoočnice i ostala udubljenja poput potiljka i masirajte ih u sporim kružnim pokretima, dajući im čvrsti i dobar pritisak.

 

Takođe, masiranje mosta nosa može biti jako korisno za sinusnu glavobolju i migrenu. Takođe možete pokušati masažnim akupresurnim tačkama na svojim rukama, čvrsto pritisnite (3 do 5 minuta na području između palca i kažiprsta).

 

Glavobolja
foto: Shutterstock

10. Crvena ljuta paprika

 

Ona je stimulans endorfina koji tretira bol i upalu. Rastvorite pola kašičice crvene ljute paprike u prahu u malo tople vode i nanesite je vlažnom vatom na unutrašnju stranu svake nozdrve. Osetićete peckanje, ali to znači da radi i vaša bol će se uskoro smanjiti.

 

 

makonda-tracker