POKUŠAJTE

REŠITE SE GLAVOBOLJE BEZ TABLETA: 10 jednostavnih i potpuno PRIRODNIH načina za ublažavanje BOLA - koji ZAISTA deluju!

0

Većini je poznat užasan osećaj strašne migrene zbog koje mnogi odmah posežu za lekovima protiv bolova. Međutim, šta kada nam analgetici uzrokuju previše štete za želudac?

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Verovali ili ne, postoje prirodne metode koje vas mogu rešiti jake glavobolje. Na internetu se mogu naći brojni saveti, a mi vam donosimo 10 najpopularnijih, za koje oni koji su ih isprobali tvrde da zaista deluju.

 


1. Hladan oblog

 

To bi mogla biti prva i najjednostavnija stvar koju možete učiniti kako bi olakšati neke od bolova uzrokovanih glavoboljom. Mekani i hladni peškir stavite preko čela. On će pomoći da se krvni sudovi skupe. Osvežite ga svako malo s hladnom vodom.

 

Ako vam je draži dugotrajniji oblog, stavite mokri peškir u plastičnu kesicu i u zamrzivač na 30 minuta, a zatim ga koristite. Ako imate led ili kesu smrznutog povrća u zamrzivaču, zamotajte ih u peškir i koristite.

 

2. Topla kupka

 

To je neočekivano, ali čini se da kupka tople vode u koje ćete staviti noge pomaže da vam se glava oseća bolje, jer smanjuje pritisak na krvne sudove u glavi. Stari narodni recept kaže da ako u vodu dodate malo senfa u prahu, delovaće još bolje i brže.

 

3. Čaj od đumbira

 

Napravite čaj od đumbira (stavite 3 kriške svežeg korena đumbira u 2 šoljice kipuće vode). Udišite paru čaja i pijuckajte polako.

To će smanjiti upalu kroz isto vreme kao što bi to napravio aspirin. Povrh svega, đumbir takođe staje na kraj mučnini!

Čaj, Čaj sa đumbirom
foto: Profimedia

 

4. Sveeži sok od limuna

 

Drugi prirodni napitak koji je stvarno jedan od najboljih lekova za glavobolju (svako će to reći) je jednostavan sveži sok od limuna ili pomešan s čajem od kamilice. To smanjuje intenzitet boli. Pijte tri do četiri šoljice dnevno kako biste se rešili uporne glavobolje.


5. Badem

 

Jeste li znali da ovi orašasti plodovi sadrže nešto što se zove salicin koji se koristi u komercijalnim popularnim lekovima protiv bolova? Zašto popiti tabletu kada biste mogli da pojedete šaku badema? To je prirodni lek i puno zdravija alternativa.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker