recept

ODLIČAN ZA MRŠAVLJENJE, ALI I POBOLJŠANJE ZDRAVLJA: Domaći čaj od samo DVA SASTOJKA čini ČUDA za organizam!

0

Sa samo dva sastojka - đumbirom i vodom, vrlo je jednostavno napraviti napitak, a protivupalni i antioksidativni aspekti ovog korena mogu vam pomoći da izgubite nekoliko kilograma.

foto: Profimedia
foto: Profimedia


Istraživanje iz časopisa Metabolizam iz 2012. tvrdilo je da su učesnici uspeli da umanje osećaj gladi zahvaljujući đumbiru, što im je pomoglo da zadrže zdraviji način prehrane.


Samo nekoliko godina kasnije (2014) Journal of Science and Food Agricultural podržao je tu teoriju istraživanjem koje tvrdi da "dodatak đumbira suzbija gojaznost indukovanu dijetom s velikom masnoćom." Naučnici su smatrali da su dnevne doze čaja od đumbira obećavajući dodatak za suzbijanje gojaznosti.

 

Kako napraviti čaj od đumbira?

 

Najpre, operite sveži komad korena đumbira. Zatim, narendajte oko pola kašičice ili ga pažljivo naseckajte nožem. Možete koristiti svoju omiljenu metodu za kuvanje vode - čajnik, lonac ili zagrevanje u mikrotalasnoj. Kad je voda vruća, dodajte đumbir i ostavite da odstoji oko 10 minuta.

 

Pre pijenja ocedite komadiće đumbira i bacite ih. Ako više volite hladna pića, možete pričekati da se ohladi ili dodati led. Ukus đumbira za neke može biti malo intenzivan, pa je dodavanje svežeg limuna ili malo meda u redu i neće poništiti moćnu snagu đumbira. U stvari, dodavanje meda takođe može pomoći da se dobiju zdraviji bonusi - poput dobrog holesterola.

 

Možda ćete biti u iskušenju da pijete što više čaja od đumbira, ali važno je upamtiti da previše tog čaja može biti loše za vas. Stručnjaci preporučuju da ne prelazite više od četiri grama đumbira dnevno. Pre nego što popijete litre i litre ovog recepta tokom dana, takođe bi trebalo da se konsultujete sa svojim doktorom.

 

Ako se držite saveta, možda će uslediti nekoliko dodatnih zdravstvenih poboljšanja, ali i gubitak kilograma.

 

 

makonda-tracker