brzo pomaže

BRZO TERA NERVOZU I BRIGE: Trik s kamenčićem koji treba da zna svako ko je sklon stresu

1

Može da posluži čak i najobičniji kamen koji ste doneli s letovanja!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Kamenčić brige je mali, glatki kamen, najčešće kristal, koji je ovalnog oblika i u sredini ima udubljenje, taman veličine palca. Vekovima unazad, razni narodi koristili su ovaj kamenčić da bi se umirili i otklonili brigu kroz jednostavan ritual, piše Mondo.

 

Ako ste pod stresom, nervozni ste i potrebno vam je da se umirite, a imate sklonost ka tome da vas jednostavne radnje rukama smiruju, kamenčić brige je prava stvar. On se koristi tako što ga držite u ruci i palcem prelazite preko udubljenja, kao da ga glancate.


Za mnoge ljude, kamenčići brige su predmet kroz koji mogu da izbace stres. Ako niste osoba koja može ili želi da radi vežbe disanja ili da meditira, kamenčić je prava stvar ― kaže osnivačica popularnog studija za terapiju kristalima Ešli Livi.

 

kamenje
foto: Shutterstock

Kamenčić lako možete nositi u tašni, držati u fioci na radnom mestu ili čak u džepu. Uvek je tu kada vam je potrebno par minuta antistresa, a pošto je od kamena, ne morate da brinete da ćete ga oštetiti ili polomiti ako ga jače pritiskate.


Interesantno je da se na palcu nalaze akupresurne tačke koje mogu popraviti raspoloženje, pa je prelaženje palcem preko udubljenja u kamenčiću i svojevrsna akupresura.

 

Osobe koje su pod stresom, predstoje im veliki izazovi ili su zabrinute i nervozne, mogu pokušati da te probleme otklone uz pomoć kamenčića.

Najčešće se kao kamenčići brige koriste rozenkvarc, žad, ametist, kristalni kvarc, lapis lazuli, mesečev kamen, ahat, granit i drugi. Livijeva navodi da možete koristiti bilo kakav kamenčić, čak i neki koji ste svojevremeno doneli s plaže kada ste bili na letovanju, ako je prikladnog oblika.

 

 

makonda-tracker