SVI DETALJI

MOŽDA JE POGODIO ― BAŠ VAS: Saznajte šta je to RAJSKI SINDROM, koji su simptomi i KAKO nas sprečava da BUDEMO SREĆNI

0

Evo šta je rajski sindrom, koji su simptomi i kakve posledice ostavlja po zdravlje... Najčešće pogađa jednu grupu ljudi!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

2. Bezopasno


Drugi oblik sindroma raja je manje komplikovan. Odnosi se na uživanje u procesu postizanja utopijskog cilja, a ne na stvarno postignuće. "Pesnici kao što je Konstantin Kavafis opisali su takav stav kao putnika koji uživa u putovanju, čak i ako je put dug".

 

3. Projektivni

 

Čvrsto uverenje u posedovanje istine dovodi do razvoja takvog mentalnog stava. Pojedinci koji dožive ovaj oblik sindroma potrudiće se da pomognu ljudima da shvate istinu kako bi mogli da promene društvo i svet uopšte. Istraživanje navedenog časopisa dodaje "Kroz dobru dozu ubeđivanja i nade, osoba će pokušati da natera druge da prihvate njihovu istinu. Međutim, oni će dobiti potpuno suprotne rezultate u nekim slučajevima."

 

Većina nas ima svoju verziju istine zasnovanu na tome kako lično gledamo svet. Iako deljenje naših stavova i mišljenja nije nužno loše, takođe moramo biti otvoreni i za prihvatanje tuđih istina. Međutim, kada osoba sa sindromom projektovanog raja nije u stanju da ubedi druge u svoje ideje, često postaje zlonamerna i ogorčena. Oni obično postaju paranoični i veruju da odbijanjem drugi žele da ih povrede.

 

 

 

makonda-tracker