skoro besplatno

UBLAŽIĆETE SVRAB I OTOK: Ako vas je ujeo komarac, OBAVEZNO na ujed stavite neki od ovih domaćih lekova

0

Leto podrazumeva sunčanje, plivanje, odmor, najlepše voće i povrće, ali i nešto čemu se ne radujemo — dosadne i krvoločne komarce.

foto: Shutterstock, Shutterstock
foto: Shutterstock, Shutterstock

Ako su vaši sistemi odbrane od ovih insekata zakazali i ipak ste ujedeni, tretirajte to mesto na telu nekim od ovih domaćih preparata i bićete oduševljeni ishodom.


Aspirin


Izmrvite jednu tabletu, pomešajte je s nekoliko kapi vode i nanesite na ujed.


Sirće


Svako će poslužiti, ali se najčešće preporučuje jabukovo sirće, koje se u ovom slučaju primenjuje tako što se svega nekoliko kapi sipa u toplu kupku.

 


Pasta za zube

 

Zbog antibakterijskih i antiupalnih svojstava kiseline koja se nalazi u sastavu svake paste za zube, ona će ublažiti reakciju na ujed. Dovoljno je da namažete malu količinu i ubrzo ćete primetiti boljitak.

 

foto: Profimedia

Med


Ova namirnica neretko se nalazi u receptima za domaće lekove, a svega trunčica je dovoljna da ublaži svrab i otok nakoin ujeda komarca.


Crni luk


Ovo povrće jedan je od najpopularnijih domaćih lekova za brojne tegobe, a u ovom slučaju koristiće tako što će, zahvaljujući svojem antibakterijskom i antigljivičnom svojstvu, onemogućiti da se koža inficira. Presecite jednu glavicu napola i držite na ujedu nekoliko minuta, a potom temeljno isperite mlakom vodom.

 

 

makonda-tracker