NOVE MERE VLADE SRBIJE

POČINJE NAJDUŽI POLICIJSKI ČAS: Evo koliko će trajati ZABRANA KRETANJA tokom praznika

0

Policijski čas, odnosno zabrana kretanja zbog epidemije koronavirusa trajaće od petka 17. aprila u 17 časova do utorka 21. aprila u 5 časova, saznaje Republika u Vladi Srbije.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Tako je odlučeno da imamo početak policijskog časa od proteklog vikenda, ali sa utorkom, pa će građani ostali u svojim domovima ukupno 84 sata. Ova odluka nije bila nimalo laka, s obzirom na to da je Vaskrs u nedelju 19. aprila i na stav Sinoda Srpske pravoslavne crkve da bi trebalo ukinuti policijski čas na najveći hrišćanski praznik.

 

Međutim stav struke, epidemiologa i lekara iz Kriznog štaba ostao je nepromenjen, odnosno da zabranu kretanja ne treba nipošto ukidati.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić potpisala je Odluku o formiranju Štaba za upravljanje krizom u nišavskom i topličkom upravnom okrugu. Ovaj štab je oformljen na inicijativu Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID – 19, koji je danas zasedao i kojim predsedava premijerka.

 

Za predsednika štaba za upravljanje krizom imenovan je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, a pored njega za članove su izabrani i epidemiolozi prof. dr Darija Kisić Tepavčević i prof. dr Branislav Tiodorović, infektolog dr Miloš Korać, kao i članovi MUP-a, ministarstva odbrane, BIA, i načelnici okruga.

 

 

makonda-tracker