važno je poštovati pravila

DR GORAN STEVANOVIĆ SAVETUJE: Evo kako da PRAVILNO odložite iskorišćene rukavice i masku

0

Direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović izjavio je danas da kovid bolnice nemaju problema sa upravljanjem medicinskog infektivnog otpada, dodajući da se poštuju uobičajne procedure koje su sada pojačane zbog povećane količine otpada.

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

- “Sva pravila se poštuju, a to se postiže zahvaljujući pojačanim naporima ljudi koji su zaduženi za odvoženje medicinskog infektivnog otpada i njegovo uništavanja. A što se bolnica tiče, mi tu nemamo problem - rekao je Stevanović odgovarajući na pitanja pristigla na adresu Vlade Srbije.

 

Govoreći kako da građani odlažu iskorišćeni par rukavica i masku, Stevanović je rekao da iako rukavice i maske uglavnom koriste zdrave osobe, potrebno je da se odlažu na pravi način.

 

foto: Profimedia

Kako je objasnio, nakon korišćenja rukavica, potrebno ih je okrenuti tako da unutrašnja strana bude spolja, a zajedno sa tim, u unutrašnjosti rukavica, spakovati i masku.

 

Dodaje da se to zajedno odlaže u drugu najlonsku kesu koja se vezuje i to onda može da bude bačeno u standardni komunalni otpad.

 

***

Ukoliko ste propustili, pročitajte uputstvo za pravilno pranje ruku, da li je bolje koristiti tečni ili čvrsti sapun, koja su pravila nošenja zaštitne maske, zašto je važno da što pre prestanete da pušite i kako dezinfikovati mobilni telefon.

 

Važno je da znate i kako ojačati imuni sistemmože li rakija zaista da pomogne u prevenciji, kako sami uništavamo svoj imunitet i kako razlikovati alergiju od simptoma virusa korona.

 

#OstaniKodKuće

 

makonda-tracker