nema na čemu!

Ako mrzite dijete, ovo je idealan trik za vas: Najjeftiniji i najjednostavniji način da se rešite viška kilogama

0

Ukoliko ne možete da funkcionišete na dijeti - mrzi vas da pakujete ručak za posao, merite obroke i sl - dopašće sam se ova caka.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Ponekad, vaga nam je "najveći neprijatelj", recimo - kad iz nedelje u nedelju, uprkos uloženom trudu nikako da pokaže brojke koje priželjkujemo. Desilo vam se nekad da poželite da je razbijete? Da? Sačekajte malo! Nova studija kaže da bi uprkos tome što vam merenje ide na živce to trebalo da radite ČEŠĆE, ne ređe, jer upravo to može biti presudno za skidanje tog malog, tvrdoglavog viška.

 

Najjednostavniji način da smršate: Pijte ovakvu kafu svakog dana i vrlo brzo ćete imati ravan stomak

 

Ranije studije ukazivale su da redovno merenje može biti od koristi i pomoći osobama koje drže dijetu da "ne skrenu s puta", ali istraživači s Dreksel univerziteta i Univerziteta Pensilvanije želeli su da vide da li merenje može da pomogne i ljudima koji ne rade ciljano na skidanju viška kilograma.

 

foto: Profimedia

U istraživanju su učestvovale 294 studentkinje, različite telesne težine i građe, koje su popunjavale upitnik u vezi sa svojim navikama u ishrani, a trebalo je i da kažu koliko često proveravaju svoju težinu. Na početku studije, uzeti su podaci o procentu telesnih masti, a zatim su ti podaci ponovo uzimani nakon šest meseci i nakon dve godine.

 

Naučnici su odredili indeks telesne mase (BMI) svake ispitanice, a izračunat im je i procentualni udeo masti. Takođe, merena im je i gustina kostiju, specifičnim rentgenskim snimanjem.

 

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker