otkrio tajnu

Uveliko gazi 8. deceniju života i zdrav je kao dren: Otkrivena tajna Ričarda Gira zbog koje godinama puca od zdravlja

0

Iako ima 74 godine glumac živi život punim plućima

OTKRIVENA TAJNA MLADOLIKOSTI RIČARDA GIRA
OTKRIVENA TAJNA MLADOLIKOSTI RIČARDA GIRA foto: EPA /Javier Etxezarreta

Holivudski glumac Ričard Gir proglašen je za "najseksi muškarca na svetu". On godinama slovi za jednog od najvećih holivudski srcelomaca. 

 

Ričard Gir je napravio dugu i uspešnu karijeru, ali nije samo zbog nje često bio u centru pažnje svetskih medija. Iako gazi osmu deceniju života i dalje se veoma dobro drži i verovali ili ne još uvek dobija glavne uloge.

 

On se trudi da zadrži top formu, izgled i mladolikost, a u tome mu pomaže disciplinovan i vrlo rigorozan način života. 

Gir je rođen u Filadelfiji i nedavno je po treći put postao otac, sa svojom trećom suprugom Alehandrom je dobio sina, koji sada ima četiri godine.

 

Porodica planira da se uskoro preseli iz Amerike u Španiju odakle je Alehandra, kako bi tamo otpočeli novi zajednički život.

 

Ričard je ovu odluku doneo kako bi se zbližio sa Alehandrinom porodicom i tradicijom.

 

- Alehandra je bila veoma velikodušna što mi je dala šest godina života u mom svetu, tako da je pošteno da joj dam bar još jednu šest godina života u njoj - rekao je Ričard za Vaniti Fair.

 

RIČARD GIR SE HRANI SAMO BILJNOM HRANOM
RIČARD GIR SE HRANI SAMO BILJNOM HRANOM foto: EPA/PETER FOLEY

Uprkos godinama, Ričard ne pokazuje znake starenja kako u karijeri tako i u ulozi oca. Mnogi se pitaju kako ovaj veliki holivudski glumac uspeva da ostane tako vitalan, zdrav i mladolik u svojim 70-im?

 

Objašnjenje izuzetno zdravog načina života Ričarda Gira


Ričard se priklonio budističkoj veri još kada je imao dvadeset godina, gde je praktikovao zen budist šest godina.

 

Nakon putovanja u Nepal 1978. godine, glumac je upoznao Dalaj Lamu u Indiji i ubrzo potom postao praktikant tibetanskog budista, religije koja uključuje tantričke prakse, kao što su božanstvena joga i Šest Darmi Narope.

RIČARD GIR JE VEGETERIJANAC
RIČARD GIR JE VEGETERIJANAC foto: EPA/ALESSANDRO DELLA BELLA

Kao deo svojih uverenja, otac troje dece praktikuje svakodnevnu meditaciju - velnes praksu koja može promovisati unutrašnju smirenost, mir i ravnotežu koji mogu biti od koristi vašem emocionalnom blagostanju i opštem zdravlju.

 

Davne 1996. godine, Ričard je rekao za USA Todaj da mu je meditacija od sat vremena svakog dana pomogla da „podesi motivaciju“ za taj dan.

 

On je takođe striktni vegetarijanac i da je se hrani samo biljkama već dugi niz godina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Richard Gere (@richardtgere)

Istraživanja pokazuju da vegetarijanci imaju bolji kvalitet ishrane od onih koji jedu meso i veći unos važnih hranljivih materija kao što su vlakna, vitamin C, vitamin E i magnezijum.

 

Što se tiče njegovog ukupnog pristupa zdravlju i dobrom stanju, čini se da Ričard ima uravnotežen pogled na svoje fizičko zdravlje.

 

U razgovoru za Ektra, američku novinsku kuću, on je rekao:

 

- Niko od nas neće izaći odavde živ, pa vas molim da prestanete da se ponašate kao nerazumni. Jedite ukusnu hranu. Šetajte po suncu. Skočite u okean. Recite istinu šta nosiš u svom srcu kao skriveno blago. Budi ljubazan. Nema vremena ni za šta drugo.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Glumac napustio Holivud i došao da živi u Srbiji 

 

makonda-tracker