Kako izgledaju doručak, ručak i večera Novaka Đokovića?
Teniser Novak Đoković zabeležio je danas pobedu na turniru "Srpska open" koji se održava u Banjaluci i slavio je protiv 18-godišnjeg tenisera Luke Van Aša.
Najbolji teniser sveta je poznat po vrhunskoj formi i striktnog režimu treninga, dnevne rutine i meditacije koji mu uz ishranu pomažu da ostane u samom teniskom vrhu.
Poznato da je Novak iz svoje ishrane izbacio meso, ribu i životinjske proizvode i da ne jede mlečne prozvode.
Trudi se da jede izbalansirane proizvode koji mu daju snagu.
Kako izgleda njegov trodnevni jelovnik, otkriva Kurir sport.
Prvi dan:
- Doručak: Pije velike količine vode, zatim uzme 2 kašike meda; musli (organski ovas bez glutena, brusnice, suvo grožđe, seme bundeve ili suncokreta i badem).
- Užina: kreker bez glutena sa avokadom i tunjevinom
- Ručak: Salata od mešanog zelenog povrća, testenina bez glutena, tikvice, špargle, sušeni paradajz, vege sir.
- Užina: jabuka sa idijskim maslacem; dinja
- Večera: Salata od kelja, komorača, kinoa i pinjola, inćuni ili sardina; minesote supa; fileti lososa.
Drugi dan:
- Doručak: Velike količine vode, 2 kašike meda; banana sa indijskim maslacem, viće.
- Užina: tost bez glutena sa bademovim maslacem i medom.
- Ručak: Salata od mešanog zeljstog povrća, začinjena salata sa rezancima (uključujući soba rezance bez glutena, crvenu papriku, rukolu, indijski orah i listove bosiljka, balsamiko sirće).
- Užina: Integralne pločice sa voćem i orašastim plodovima;
- Večera: Salata od tunjevine (boranija, kanelini pasulj, rukola, tunjevina, crvena paprika, paradajz i leblebija iz konzerve), paradajz supa, pečeni paradajz.
Treći dan:
- Doručak: Velike količine vode, 2 kašike meda, ovas bez glutena sa indijskim maslacem i bananom; voće.
- Užina: domaći humus i jabuke
- Ručak: Salata od zelenog povrća, testenina bez glutena sa pestom.
- Užina: Avokado sa krekerima bez glutena.
- Večera: Sveža salata od zelenog lisnatog povrća, supa od šargarepe
( Glossy/Kurir )