Kiseli krastavci su nezaobilazni kada se sprema turšija.
U ovo doba godine ljudi uglavnom pripremaju zimnicu, a malo je onih koji ne ne vole ukuse ajvara, pinđura, šarene salate, lovačke salate, pečene paprike...
A jedan od nezaobilaznih, nekima i omiljeni, sastojak svake zimnice su kiseli krastavčići. Mi vam sada predstavljamo recept za kisele krastavce sa sirćetom.
SASTOJCI
- krastavaci - oko 1 kg
- sirće - 400 ml
- voda - oko 400 ml
- so - 3 kašike
- crvena paprika - 1 kom
- beli luk - 4 čena
- šećer - 2 male kašike
- seme komorača - 2 male kašike
- biber u zrnu - 1 mala kašika
PRIPREMA
Prvo morate lepo da operete krastavce. Drugi korak je da u lonac sipate vodu, sirće, so i šećer i stavite ih na ringlu.
Pošto sev to lepo proključa trebalo bi da ostavite malo da se ohladi. Iseckani beli luk, seme komrača, biber u zrnu i seckanu papriku stavite u sterilisane tegle.
A onda u nju dodajte i krastvace i obavezno ih prelijte sa ohlađenom tečnošću.
To vam je to. Sada je ostalo samo da zatvorite tegle, da ih ostavite na tamnom ihladnom mestu barem sedam dana, a nakon toga ih možete jesti.