izbegavajte ovo

Kao da smo pojeli 6 KOCKICA ŠEĆERA! Dr Filgud tvrdi da je napitak koji stalno pijemo POGUBAN za organizam

0

Dr Filgud otkrio je na TikToku koji napitak je štetan za organizam i zbog čega ga treba izbegavati.

dr filgud otkrio je koji napitak deluje na naš organizam kao šećerna bomba
dr filgud otkrio je koji napitak deluje na naš organizam kao šećerna bombafoto: Marko Vlaovic/ATAImages

Doktor Saša Plećević, poznatiji kao doktor Filgud,  napravio je zanimljiv snimak na društvenoj mreži Tik Tok, pa objasnio koje piće bi trebalo da izbegavamo.

 

On je naglasio da je ovaj napitak svakako zaslužan u dobijanju celulita i šlaufa oko stomaka, bilo da su u pitanju mladići ili devojke. pa naglasio da je u pitanju prava šećerna bomba.

 

Naravno, u pitanju su gazirani sokovi, a Filgud je demonstrirao uz dve čaše koliko je to zapravo nezdravo za naš organizam.

 

Dr Filgud je uzeo dve čaše gaziranog soka, ispred kojih je stavio po šest kockica šećera, i objasnio sledeće:

 

 U 100 ml ovog soka imate 12 grama šećera. Ova čaša u kojoj je 250 ml soka sadrži 30 grama šećera... To je kao da ste pojeli ovih šest kockica šećera — pojasnio je Filgud, a kada se stvari ovako predoče, zaista zvuči prilično šokantno da na taj način tretiramo organizam.

 

Generalno, voda, kao i drugi napici koji hidriraju, recimo, voda sa limunom, krastavcem ili čijom, kao i sveže ceđeni sokovi od voća i povrća uvek su bolji izbor od kupovnog, gaziranog soka.

 

Doktor Filgud je na kraju snimka istakao da možete popiti gazirani sok, ali samo ponekad. Dakle, ključ je, kao i u svemu, umerenost.

 

 

makonda-tracker