Neće vam biti teško da svako jutro pripremate obrok u kojem ćete uživati.
Tropsko voće avokado, koje je jedan od sastojaka u ovom doručku, potiče iz Srednje Amerike i Meksika, a u Severnu Ameriku, tačnije u Kaliforniju, stigao je sa astečkim nazivom ahuacate, što tamošnjem stanovništvu nije bilo lako da izgovori. Zato je, nakon neuspelog pokušaja da se "primi" ime "aligatorova kruška" vremenom ova voćka dobila ime — avokado.
Avokado obiluje hranljivim materijima, a najviše ima folata, kalijuma vitamina C, K, B5 i B5. Zbog svega toga, on je idealan za ljude koji imaju srčane smetnje, a poznato je i antikancerogeno dejstvo avokada.
Sastojci:
Priprema
Pre svega malo prepecite kriške hleba u tosteru. Nakon toga na jednu namažite prethodno izgnječen avokado.
Vreme je da propržite jaja, odnosno da ih razbijete u tiganj i ispržite kao kaganu. Sve to dodajte na avokado.
Na drugu krišku hleba stavite deljke pršute, zatim rukolu i malo kečapa.
Preklopite kriške i presecite na pola.
Vaš doručak je spreman!