važno je znati

Čorbi dodajte vodu, meso ne vraćajte u rernu: Ceo život ste POGREŠNO podgrevali hranu, a ovo su najbolje metode

0

Podgrejana hrana nezasluženo ima loš imidž. Malo je poznato da se svako jelo pravilno podgreva na drugačiji način, a svaki traje vrlo kratko

foto: Shutterstock, Sea Wave
foto: Shutterstock, Sea Wave

Bespotrebno bacanje hrane jedan je od većih problema s kojima se svet suočava, posebno uzevši u obzir koliko je gladnih. Jeste li znali da se godišnje u EU bacaju milioni tona hrane?

 

Međutim, većina jela može se podgrejati i upotrebiti sasvim bezbedno, a vrlo je važno znati da svaka vrsta jela ima i svoj najbolji način da ponovo bude topla. Recimo, pica koja je zagrejana u mikrotalasnoj ili u rerni u šporetu nikada neće biti mekana i ukusna kao ona koja je zagrejana u tiganju.

 

Pogledajte kako se pravilno podgrevaju različite vrste jela.

 

  • Čorba

Pre nego što podrejete bilo koju vrstu čorbicu, obavezno joj dodajte trećinu čaše vode kako se sastojci ne bi zgusnuli. Naravno, podgrejaćete je na ringli, u šerpi.

 

Vitaminska čorba, čorba, povrće
foto: Shutterstock
  • Piletina i svinjetina

Najbolje je podgrejati ih u tiganju, kao i da ih najpre iseckate na manje komade. Dovoljno je samo tri minuta na srednjoj do visokoj temperaturi.

 

  • Testenina

Dodajte malo ulja i voda, dobro promešajte, pa ugrejte na ringli.

 

  • Mafini

Jeste li znali da čak i mafine možete da podgrejete? Sve što je potrebno jeste da ih pokrivene stavite u rernu na 15 minuta na 150 stepeni.

 

Mafini, Mafini od jaja, Omlet mafini
foto: Shutterstock
  • Grilovano povrće

Poprskajte povrćem ulje, vrlo malom količinom, pa ga stavite u rernu na nekoliko minuta i stavite da se greje na 180 stepeni.

 

  • Bareno povrće

Najbolji način da podgrejete kuvano povrće jeste mikrotalasna pećnica. Raširite ih po tanjiru i pokrijte vlažnim papirnim ubrusom.

 

  • Pica

Umesto u rerni, podrejte je u podmazanom tiganju, a dovoljno će biti da je zagrevate najviše 3 minuta.
 

 

makonda-tracker