isprobajte!

Čisti jetru i obara HOLESTEROL: Otkrijte MAGIČNA svojstva biljke čiju RAKIJU volite da pijete (RECEPT)

0

Lincura je biljka koja ima mnoštvo lekovitih svojstava za koja verovatno niste znali.

foto: venars.original/Shutterstock
foto: venars.original/Shutterstock

Lincura je pravi narodni lek koji se bere u jesen ili rano proleće i to uvek od starijih biljaka.

 

Na latinskom Gentiana Lutea, izuzetno je dobra za stomak, želudačne tegobe, čisti mokraćne kanale i izbacuje crevne parazite.

 

Recept za čaj od lincure je posebno cenjen zato što pored navedenih, lincura ima još mnogo blagotvornih efekata koji su pravo čudo za naš organizam.

 

U starim zapisima navedeno je "Kad vam ne valja želudac ili jetra, treba piti lincurin prah u vinu, pa će se jetra očistiti, mokraća poterati, gliste usmrtiti, umiriti grčeve u stomaku i ojačati želudac"...

 

Ova biljka jača rad svih žlezda, daje snagu, obara holesterol, jača mišiće, pomaže kod klonulosti, a poznata je i rakija od lincure.

 

Jednu malu čajnu kašičicu praha od lincure ili kafenu kašičicu grubo usitnjenog korena prelijte sa dva decilitra vruće vode, zatim poklopite i tek nakon tridesetak minuta dobro procedite. Pijte čaj dva do tri puta dnevno i to nezaslađen, najmanje sat vremena pre jela.

 

Važno upozorenje za osobe koje su sklone krvarenu iz nosa ili želuca, nikako nemojte konzumirati lincuru, u svakom slučaju prvo se posavetujte sa stručnim licem.

 

 

makonda-tracker