isprobajte!

5 namirnica koje SNIŽAVAJU visok krvni pritisak: Svaku od njih imate u kući, a niste znali koliko su MOĆNE

0

Visok krvni pritisak je jedno od najzastupljenijih stanja, ne bira uzrast, a može biti veliko upozorenje da nešto nije u redu.

foto: Shutterstock/SewCream
foto: Shutterstock/SewCream

Visok krvni pritisak (hipertenzija) zahteva adekvatnu terapiju, ali uz to, možete ga dosta regulisati ishranom i određenim namirnicama.


Za stanje hipertenzije je često odgovrona genetika, ali faktor rizika su i loša ishrana i gojaznost.

Znaci visokog pritiska su zamućen vid, jaki bolovi u glavi i grudima, problemi sa disanjem...


Prirodna sredstva koja mogu pomoćui, uz terapiju koju imate:


1. Beli luk


Ova namirnica širi krvne sudove i opušta mišiće i time, pored krvnog pritiska, snižava i holesterol.


U 200ml vode staviti 3 izgnječena čena blog luka. Neka sve ključa 5-6 minuta. Procediti tečnost kada se malo prohladi i dodati joj sok od pola limuna. Popiti svakog jutra pola sata pre obroka.


2. Đumbir


Koristi se radi poboljšanja cirkulacije, a deluje i preventivno kod hipertenzije. Pored ovoga, ima i protivupalno dejstvo, reguliše nivo glukoze i holesterola. Svako jutro dodajte kašičicu đumbira u čašu mlake vode i to popijte.


3. Cimet


Cimet deluje slično kao i beli luk pošto i on širi krvne sudove, a ovim ćete skinuti i višak kilograma i regulisati nivo glukoze.


4. Peršun


Sadrži obilje vitamina C koji pored hipertenzije deluje pogodno i na imunitet. Najbolje je da pripremite čaj od peršuna koji se sprema isto kao bilo koji drugi topli napitak i ne možete pogrešiti.


5. Borovnica


Prepuna vitamina i minerala koji čuvaju zdravlje srca i krvnih sudova. Pijte redovno sok od sveže borovnice kako biste podigli i imunitet i zaštitili organizam od brojnih bolesti.

 

makonda-tracker