fantastičan trik

I za srce, i za mozak, i za mršavljenje: Ako stavite u kafu OVO umesto šećera, radite odličnu stvar za svoje zdravlje

0

Sipajte ovaj sastojak u prvu jutarnju kafu i nećete se pokajati! Osim što će je zasladiti umesto šećera, uticaće pozitivno na vaš metabolizam, sniziće glukozu u krvi i povoljno će delovati na kognitivne sposobnosti.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Mnogi od nas vole kafu, posebno onu prvu jutarnju, ali nije retkost da tokom dana popijemo još minimum jednu, sami ili u društvu. Bilo da volite domaću kafu ili espreso, bez ovog napitka često ne možemo da zamislimo dan, ali, ipak, mnogima bez šećera bude gorka, pa vole da je zaslade.

 

 

Svi znamo da beli šećer nije baš najzdraviji, pa ni u kafi, ali tome postoji jeftina i efikasna alternativa. U pitanju je nešto što svi imamo u kuhinji: cimet!

 

Cimet neće imati svoj specifičan ukus u kafi, ali dovoljno je da stavite prstohvat u svoju šolju i dobijete potrebnu količinu slatkoće. Nije samo odstranjivanje gorčine razlog da u kafu stavite cimet. Prednosti su brojne!

 

Cimet je jedan od začina koji, kada se koristi na pravi način, podstiče i mršavljenje. Dodajte celu kašičicu u kafu i ubrzajte metabolizam, a uz to će vam smanjiti i apetit.

 

Kafa, Kafa i cimet, Kafa sa cimetom, Domaća kafa, Turska kafa
foto: Shutterstock

U prvoj jutarnjoj kafi je malo cimeta idealna opcija; naime, on podstiče i kognitivne sposobnosti, tako da ga ne zaboravite ujutru! On u kombinaciji sa kofeinom utiče pozitivno na mozak i koncentraciju.

 

Cimet pomaže u snižavanju glukoze u krvi i usporava skok šećera nakon obroka, a smanjuje i rizik za nastanak kardiovaskularnih bolesti!

 

I to su samo neki od benefita konzumiranja cimeta...

 

Cimet
foto: Profimedia

 

 

 

makonda-tracker