prva pomoć

POMAŽU VRLO BRZO, I TO NA PRIRODAN NAČIN: Evo koje namirnice jesti protiv zatvora

0

Nema osobe koja se ponekad ne suoči s ovom neprijatnošću, a umesto što ćete posegnuti za lekovima najpre potražite dar prirode — delovaće vrlo brzo!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ljudi koji se hrane zdravo i piju dovoljno tečnosti vrlo retko imaju konstipaciju, ali čak i oni mogu da opterete stomak stresom, medikamentima ili povremenim lošim izborima u ishrani. Kod onih koji svakodnevno donose loše odluke kad je jelovnik u pitanju, zatvor nije takva retkost.


Kako reagovati u takvim situacijama? Ako pitate stručnjake, najpre se treba okrenuti prirodnim rešenjima, koja su vrlo efikasna i deluju brzo.

 


Banane
Imajte u vidu da bi banane koje koristite kao lek za konstipaciju trebalo da budu prezrele, odnosno tamnije i sa sameđim flekicama na kori. U ovoj razvoja voćke šećeri su u potpunosti razvijeni, pa lakše prolaze kroz digestivni trakt, a delovaće još brže ako napravite kašu s probiotskim jogurtom.


Seme lana


Potopite supenu kašiku semenki lana u malo vode i ostavite da ostoji šest sati, sve dok ne postanu sluzave. Potom ih procedite i pojedite i vrlo brzo ćete rešiti problem sa probavom. Ukoliko jedete nepotopljene, žvaćite semenke dugo kako biste razbili opnu i dobili sve hranljive sastojke.


Zeleno povrće


Budući da obiluje hlorofilom, povrće zelenih listova odlično je rešenje za prirodno čišćenje creva, a najefikasniji će biti miks pripremljen kao smuti. Pomešajte dve šolje spanaća, 3-4 šolje brokolija i jednu malu glavicu zelene salate, pa svemu tome dodajte jednu jabuku i miksajte u blenderu sve dok ne dobijete zeleni sok.


Suve šljive


Sve mame male dece reći će vam da je za zatvor najbolji lek suva šljiva! Možete ih grickati, možete ih skuvati kao kompot, možete ih mlevene upotrebiti kao namat. U svakom slučaju, sigurno će pomoći!

 

 

makonda-tracker