video

ISTE SEKUNDE ĆETE PROBATI OVO: Jedna devojka je izvela viralni trik s jagodama i ostala ZAPREPAŠĆENA rezultatom

0

Ako je jagoda jedna od vaših omiljenih voćki, a gadljivi ste, imamo loše vesti za vas

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Korisnica društvene mreže Tik Tok Krista Tores pokrenula je prošle godine pravu lavinu na internetu kada je jagode potopila u slanu vodu, nakon čega je iz njih isplivao veliki broj sićušnih insekata.


Nakon što je Krista podelila ovaj snimak, mnogi korisnici mreža širom sveta pokušali su isto i doživeli sličnu neprijatnost – u njihovim činijama s voćem pojavile su se sitne bube i crvi.

Ipak, ne žurite s opraštanjem od jagoda zauvek. Naime, niti su insekti u baš svakoj jagodi niti (verovatno) mogu da vam naškode značajno.

 

Profesorka Univerziteta Florida Šrijanka Lahiri ističe za Health.com da je reč o invazivnim vrstama koje polažu jaja u zrelom bobičastom voću, a da su se crvi na snimcima izlegli upravo u jagodama. Ona je dodala da nemaju baš sve jagode insekte jer ih neke tehnike prskanja sprečavaju infestaciju. Ona je dodala da bi obavezno trebalo prati sve voće pre konzumacije, kao i da bi trebalo da ostavimo voće da odstoji u vodi kako bi izašli i crvi i larve koji žive u samoj voćki. Kako Lahirijeva ističe, ona nije ranije čula za upotrebu slane vode u ove svrhe, ali smatra da bi to uticalo na ukus voća.


Kako je istakla, do sad nije primećeno da ovi insekti mogu značajno da utiču na zdravlje čoveka.

 

 

makonda-tracker