zdravlje iz prirode

SUPERSNAŽNO DELUJU NA TELO: Ove zdrave namirnice razređuju krv i sprečavaju stvaranje tromba

0

Uvrstite ovu hranu u svoj jelovnik i značajno ćete pomoći svom krvotoku, ali i celokupnom organizmu

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Paradajz štiti od nastanka trombova u kardiovaskularnom sistemu. On, kao i aspirin, pomaže za razređivanje krvi. Pečurke razređuju krv i smanjuju nivo lošeg holesterola. Drugi proizvodi koji razređuju krv su beli luk, riblje ulje, crna zova.

 

Razređivanje krvi se dešava na račun taurina u proizvodima. On stabilizuje krvni pritisak. Taurin se može naći u morskoj ribi i plodovima mora.

 

Orasi i bademi isto pomažu za razređivanje krvi. Jedite po jednu kašiku ovog orašastog voća, da biste izbegli probleme.

 

 

Dinja, grejpfrut, crvena paprika, trešnje i višnje takođe razređuju krv. Ovo svojstvo ima i biljka ginko biloba, pa zato redovno pijte čaj od nje. Možete takođe pripremiti napitak od 50 g suvih listova ginko bilobe, prelivenih sa 0,5 l votke. Nakon dva nedelje, pijte po jednu kašičicu, tri puna dnevno, pre obroka, i tako jedan mesec.

 

lepota, kuhinja, zdravlje, zdrava hrana, sokovnik
foto: Profimedia

Ostali proizvodi koji razređuju krv su crna čokolada, limun, crvena cvekla, kakao, kafa i suncokret.

 

Svaki dan pijte sok od pomorandže za razređivanje krvi. Imajte u vidu da se sok od pomorandže ne preporučuje kod čira i gastritisa.

 

Cimet, đumbir, zeleni čaj i pšenične klice takođe razređuju krv. Da bi pripremili pšenične klice, operite ih 24 sata pre pripreme. Nakon toga ih prelijte vodom, tako da prekrijete sva zrna skoro do vrha. Ostavite ih na toplom mestu, i čim se pojave zrna, gotova su za konzumaciju.

 

Da se zaštite od trombova, smanjite konzumaciju namirnica koje povećavaju zgrušavanje krvi — to su kopriva, banane, heljda, peršun, korijander, mirođija, spanać, kupus i šipurak.

 

 

makonda-tracker