Upotreba antibiotika je dostigla rekordni nivo, a oni mogu izazvati više štete nego koristi za naše telo. Osim što narušavaju crevnu floru, ubijaju i zdrave ćelije.
Zdrave namirnice iz prirode uvek su poželjne za korišćenje, posebno kada nam padne imunitet.
Za ove namirnice navodi se da su veoma zdrave, ali treba biti oprezan s korišćenjem:
1. Kurkuma
Kurkuma je odličan izbor kao pomoć za uništavanje bakterija. Za optimalne rezultate, kombinujte dva antibakterijska sastojka, kurkumu i med, i nanesite mešavinu na bolna mesta na vašoj koži. "Naše istraživanje je prvo koje je jasno pokazalo da proizvodi bazirani na medu mogu u mnogim slučajevima da zamene antibiotske kreme za rane", rekao je doktor Braun.
2. Đumbir
Prirodna antibiotička svojstva đumbira pomažu u sprečavanju i lečenju mnogih zdravstvenih problema izazvanih bakterijama. Fenoli koji se nalaz u korenu đumbira imaju jaka anti-inamatorna dejstva, a pomažu i kod snižavanja holesterola.
3. Jabukovo sirće
Domaće jabukovo sirće ima antiseptička svojstva, kao i prirodno alkalizirajuće dejstvo. Sirće se preporučuje isključivo za spoljnu upotrebu.
4. Beli luk
Beli luk je moćan i navodi se da ima anti-virusna, anti-gljivična i antimikrobna svojstva. Istraživanja su pokazala da štiti dobre bakterije i eliminiše neprijateljske bakterije. Takođe ima visok sadržaj antioksidanata koji uništavaju slobodne radikale, i koji jačaju imuni sistem.
5. Ulje origana
Pored svojih antibakterijskih svojstava, origano može da pomogne sa varenjem i pomaže u gubitku težine. Ulje koje se nalazi u origanu, karvakrol, ustanovljeno je da se bori protiv bakterija koje mogu dovesti do infekcije. Ulje origana se koristi za lečenje digestivnih infekcija.
6. Crni luk
Beli luk i crni luk su bliski rođaci i poseduju snažna svojstva. Sirov beli luk ili crni luk sadrže jedinjenje sumpora.
7. Aleva paprika
Ljuta aleva paprika je jak začin koji se koristi izuzetno dugo.