Na zdrav način možete smanjiti kilažu i poboljšati imunitet
SASTOJCI: 1 1/2 šolja sirovih badema; kašika ekstrakta vanile; 4 šolje vode; prstohvat cimeta
Priprema: Blanširajte bademe tako da ih minutu prokuvate u vrućoj vodi. Zatim ih na nekoliko minuta ostavite u činiji. Potom u njih ulijte hladnu vodu i ostavite dva minuta. Odstranite kožicu sa badema. Stavite oguljene bademe u zdelu i prekrijte vodom. Neka stoji preko noći.
Zemljani znakovi Bik, Devica, Jarac
Nužno je da zbegavaju rafinisane ugljene hidrate kojih se naglo podiže visina šećera u organizmu, a nakon kojeg sledi nagli pad i osećaj iscrpljenosti i umora.
Bik DIJETA: Bikovi gube težinu polako, ali u kontinuitetu. Strpljivi su i skloni da prihvate prelazak na zdravu ishranu. Preporučuju se jabuke, grožđe, povrće i začini poput čilija i karija, te obavezno žitarice. Treba izbegavati bilo kakve kekse, slatkiše i preterano masne sosove. Odgovara im eterično ulje ylang-ylanga. Izbegavajte: beli hleb, keks i pomfrit.
Devica DIJETA: Device treba da zaštiti osetljivu probavu. Za njih je najprikladnija vegetarijanska dijeta. Lista preporučljive hrane uključuje kuvano povrće, spanać, salate, žitarice, paprika, jabuke, banane i smeđ pirinač. I žene i muškarci ovog znaka treba izbegavati brzu hranu, jako začinjenu hranu i masnoće. Eterično ulje kamilice olakšaće im stanja teskobe i zabrinutosti. Izbegavajte: grickalice, gazirane sokove i čokoladu.
Jarac DIJETA: Jarčevi najčešće nemaju velikih problema s viškom težine. Ako im se to ponekad dogodi, brzo se vraćaju u formu. Njihova dijeta trebalo bi uključivati česte supe, salate sa malo sirćeta i ulja, umerene količine nemasnom mesa, najbolje pilećeg.
U svrhu održavanja dobrog raspoloženja, preporučljivo je ponekad pojesti nešto slatko. Eterično ulje eukaliptusa će im ublažiti simptome iscrpljenosti.
Izbegavajte: belo brašno i voćni jogurt.
Hrskavi sendvič od krastavaca za zemljane znakove
SASTOJCI: Kašika maslinovog ulja; 2 šnite integralnog hleba; 2 kašike humusa; kašike seckanih maslina; 8-10 tankih kriški krastavaca
Priprema: Zagriejte roštilj tavu. Utrljajte maslinovo ulje na jednu stranu obe šnite hleba, a zatim položite hleb na tavu i to na nauljenu stranu. Na suvu stranu dodajte i namažite humus. Zatim dodajte sloj maslina, a zatim krastavce. Preklopite sendvič i stavite u roštilj tavu. Pecite 4 do 5 minuta na svakoj strani ili dok ne počne dobijati boju.