zdravo

TOPI KILOGRAME ZA SEDAM DANA: Koju vrstu povrća treba jesti ako ste na dijeti?

0

Ovih deset različitih vrsta povrća će vam pomoći da ubrzate metabolizam i lakše sagorite masno tkivo.

Nije svo povrće samo za salatu
Nije svo povrće samo za salatufoto: Shutterstock

Ukoliko konzumirate povrće svaki dan, značajne promene i ravniji stomak primetićete već za 7 dana, prenosi Stil.

 

Povrće koje je bogato belančevinama, mineralima, vitaminima i vlaknima pa je zbog toga najjači saveznik u borbi protiv suvišnih kilograma. U nastavku saznaje protiv kojih to 10 vrsta povrća kilogrami nemaju šanse.

 

1. Čili papričica


Kanadska studija dokazala je da čili papričice ne pomažu samo u suzbijanju apetita već i povećavaju sposobnost tela da sagoreva masnoće.

 

2. Zelena paprika


Zelena paprika i srodno povrće pomažu u ubrzavanja metabolizma što će efikasno sagoreti masno tkivo sa stomaka.

 

3. Luk


Sadrži malo kalorija zbog čega je ovo povrće idealno za one koji žele da smršaju. Za najbolji efekat konzumirajte ga sirovog. Ne brinite zbog mirisa luka jer postoje zaista efikasni načini koji suzbijaju zadah.

 

bitno je da se telo hrani sa kvalitetnim sastojcima
bitno je da se telo hrani sa kvalitetnim sastojcimafoto: Shutterstock

4. Sveži krastavci


Krastavci sadrže puno vode zbog čega su odlični za suzbijanje gladi. Kada osetite neodoljivu želju za grickanjem uzmite par kriški svežeg krastavca i čašu vode. Bićete siti, a poješćete vrlo malo kalorija. Uz to, sva tečnost koju ste uneli s krastavcima i čašom vode pomoći će u ispiranju toksina iz tela.

 

5. Šargarepa


Ovo narandžasto povrće čini idealnu sirovu grickalicu. Krcato je beta karotenom i vlaknima i vašem telu ćete učiniti ogromnu uslugu konzumirajući sirovu šargarepu.

6. Bundeva


Obiluje vitaminom C i stoga puni energijom nakon čega se osećate spremnijima za fizičku aktivnost. Pored bundeve lenčarenje i nakupljanje kilograma nemaju šanse!

 

'Zdrav duh u zdravom telu
"Zdrav duh u zdravom telu"foto: Profmiedia

7. Paradajz


Obiluje vitaminom C i kalcijumom. Kada se konzumiraju zajedno, ova dva elementa čine najbolje savezništvo u borbi protiv masnog tkiva na području stomaka.

 

8. Mahunarke


Ispuniće vas vlaknima, belančevinama i, u nekim slučajevima, gvožđem. Najbolji način za konzumaciju mahunarki je da ih dodate salati.

9. Zeleno lisnato povrće


Spanać, zelje i brokoli takođe vas uspešno čine sitima. Ova hrana ne samo da vas opskrbljuje zdravim vlaknima koja pune želudac nego i esencijalnim vitaminima i mineralima.

10. Celer


Kao i sveži krastavci, i celer se najvećim delom sastoji od vode i sadrži zanemarivi broj kalorija. Ova kombinacija čini celer savršenom hranom ukoliko želite da smršate.

 

makonda-tracker