Malo je poznato da je ovo ukusno voće jedno od najkorisnijih za organizam.
Kome ne prija?
Zbog biljnih vlakana koje sadrži krušku treba da izbegavaju osobe sa povećanom kiselinom u želucu, sa poremećajima creva, sa oboljenjem žučnih puteva, kao i oni koji pate od gastritisa. Njima su dopuštene samo oljuštene i ispasirane kruške. Zbog šećera dijabetičari treba da ih izbegavaju.
Celog života breskve ljuštite pogrešno: O ovom revolucionarnom otkriću priča ceo svet (FOTO)
Losion za čišćenje lica
Oljuštite i ispasirajte krušku, pa joj dodajte dva decilitra jogurta i sok od pola limuna. Kada sve dobro izmešate, losion sipajte u staklenu bočicu i čuvajte ga u frižideru. Morate ga brzo iskoristiti, a poslužiće vam kao odlično sredstvo za čišćenje lica.
Osnovni hranljivi sastojci
Energetska vrednost - 243,6 KJ;
proteini - 0,5;
masti - 0,3;
voda - 84
Mineralni sastojci: kalijum - 125; kalcijum - 10; fosfor - 13; magnezijum - 7; beta-karoten - 0,5
Vitamini: E - 0,5; C-5;
Biljna vlakna - 2,8