riznica vitamina

Jača zube, čisti lice, a to je samo deo njihove magije: Jednu od najpopularnijih voćki u Srbiji ubuduće ćete jesti još češće

0

Malo je poznato da je ovo ukusno voće jedno od najkorisnijih za organizam.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ako ste neraspoloženi, tužni ili razočarani, pojedite krušku. To popularno voće u Srbiji neverovatan je izvor energije jer sadrži veliku količinu monosaharida: fruktozu i glukozu, kao i levulozu - najslađi prirodni šećer, piše Stil.

 

Istovremeno, svaki plod predstavlja pravu malu riznicu vitamina B-kompleksa koji pomaže organizmu da se bori sa stresom i hrani nervni sistem. Stručnjaci je preporučuju kao voće za podizanje raspoloženja.

 

Doručak zahvaljujući kojem zvezde mršave preko noći: Ovaj ukusni napitak je najveća tajna Holivuda

 

Jača pluća

 

Upravo zbog visokog sadržaja vlakana, kruške su poželjan deo jelovnika. Zreo plod pomaže u regulaciji nivoa lošeg holesterola u krvi, ali i kod kašlja, alkoholizma, reumatoidnog artritisa i kamena u žuči. Jača pluća, organe za varenje, žučnu kesu i žlezde sa unutrašnjim lučenjem.

 

foto: Shutterstock

Odličan diuretik

 

Sirova i neoljuštena kruška dobra je protiv zatvora, ali je idealna voćka koja podstiče probavu i rešava probleme izazvane dijarejom. Pomaže kod tegoba izazvanih upalom mokraćnih kanala i otežanog mokrenja.

 

Garancija za holivudski osmeh

 

Pošto sadrži i sorbitol (polivalentni alkohol) kruška je korisna i za jačanje zuba. Osim toga, zbog velike količine kalcijuma kojim obiluje zreo plod preporučuje se kao idealna užina mališanima.

 

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker