Neobični recepti

Brzo ćete ih zavoleti: Paprike punjene sa žitaricama

0

Možda vam se čini da se ovi ukusi i ne slažu mnogo, ali kada napravite ove punjene paprike i probate, prvi zalogaj će vam promeniti mišljenje...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

10 paprika

 

pola šoljice prosa

 

pola šoljice sočiva

 

malo badema

 

1 glavica crnog luka

 

veza peršuna

 

pola kašičice kurkume

 

pola kašičice karija

 

Priprema:

 

Proso i sočivo se lagano obare pa im se doda mleveni badem, sitno seckani crni luk i peršun, piše Stil. Smesa se začini karijem, kurkumom i sa solju. Paprike se pune semsom, stavljaju se u pleh i peku se na 200 stepeni 20 minuta.

 

Savršen ručak a ne sadrži meso: Posne punjene paprike (RECEPT)

 

Pred kraj pečenja možete (a i ne morate) da ih prelijete smesom od 1 jajeta i 100 g kisele pavlake.

makonda-tracker