Možda vam se čini da se ovi ukusi i ne slažu mnogo, ali kada napravite ove punjene paprike i probate, prvi zalogaj će vam promeniti mišljenje...
Sastojci:
10 paprika
pola šoljice prosa
pola šoljice sočiva
malo badema
1 glavica crnog luka
veza peršuna
pola kašičice kurkume
pola kašičice karija
Priprema:
Proso i sočivo se lagano obare pa im se doda mleveni badem, sitno seckani crni luk i peršun, piše Stil. Smesa se začini karijem, kurkumom i sa solju. Paprike se pune semsom, stavljaju se u pleh i peku se na 200 stepeni 20 minuta.
Savršen ručak a ne sadrži meso: Posne punjene paprike (RECEPT)
Pred kraj pečenja možete (a i ne morate) da ih prelijete smesom od 1 jajeta i 100 g kisele pavlake.
( Izvor: Stil.kurir.rs )