Savršen kremasti užitak za porodicu i goste: domaći sladoled bez jaja!
Sastojci
1 kesica pudinga od vanile
3 kašike šećera
3 dl mleka
3 banane
sok od jednog limuna
4 dl slatke pavlake
300g malina
Priprema:
Puding pomešajte sa šećerom i umešajte malo mleka. Ostatak mleka stavite da proključa, pa sklonite sa vatre, dodajte razmućeni puding i kuvajte 1 minut. Ohladite puding uz mešanje. Banane oljuštite, isecite i natopite limunovim sokom, a zatim ih umutite štapnim mikserom.
Brzi recepti: Kolač pun pekmeza i čokolade
Umutite slatku pavlaku, dodajte puding i smesu od banana, pa promešajte. U dugački kalup (oko 25cm) stavite foliju. Stavite deo dobijenog krema, a zatim maline slažite po kremu.
Na kraju zalijte ostatkom krema. Slatkiš ostavite u zamrzivaču najmanje 3 sata. Služite hladno!