Potrebno je:
1 malo pakovanje oblandi
750ml mleka
400g šećera
125g margarina
Poslastica koja je gotova za 10 minuta: Umutite, zaledite i poslužite (RECEPT)
Priprema:
U šerpicu sa debljim dnom staviti mleko, šećer i margarin. Uključiti ringlu na najveću temperaturu, pa kada provri, smanjiti temperaturu i uz povremeno mešanje, kuvati dok masa ne počne da se zgušnjava, nekih sat vremena. Ako nemate šerpu sa debljim dnom, morate češće mešati, da masa ne bi zagorela. Skuvani fil skloniti sa ringle, ostaviti da se malo prohladi, pa filovati oblandu. Nafilovanu oblanu uviti u celofan, i odozgo staviti nešto da nalegne kore, da bi se lepo slepile. Seći i poslužiti tek sutradan.
Elizabeta II obožava ovu tortu, i jede je punih 80 godina!
Napomena: Ako se fil razliva kada filujete oblande, vratite ga na ringlu da još malo kuva, da se stegne.