ODUŠEVIĆE VAS

Idealne uz kafu ili čaj: Napravite sami piškote (RECEPT)

0
Najčešće ih koristimo za tiramisu ili razne torte, ali piškote su fini keksić koji može da se jede i samostalno
foto: Thinkstock
foto: Thinkstock

Priprema:

 

1. Razdvojite žumanca od belanaca. Umutite žumanca dok se ne zapene, pa polako dodajte polovinu pripremljene količine šećera (30 g) i vanillin šećer.

 

2. Mikserom umutite belanca dok ne očvrsnu i počnu da se pretvaraju u sneg. Nastavite da mutite i pritom u nekoliko navrata dodajte drugu polovinu šećera (30 g). Na kraju ćete dobiti čvrsti sneg.

 

3. Sneg polako umešajte u žumanca. Pomešajte oštro brašno, gustin i prašak za pecivo u jednoj činiji, pa kroz sito prosejte na smesu žumanaca i snega. Sve sastojke polagano mešajte.


Utoliće vašu želju za slatkim: Desert od samo 120 kalorija

 

4. Obložite pleh papirom za pečenje. Pripremite kesicu za ukrašavanje kolača (silikonsku ili jednokratnu), a ako je nemate možete da iskoristite običnu kesu za zamrzivač kojoj ćete da odsečete jedan vrh. Rupa na vrhu ne treba da bude veća od vrha vašeg palca.

 

Nastavak recepta pogledajte na sledećoj strani...

 

makonda-tracker