3. Knedle od krompira
Potrebno:
500 gr krompira, 500 gr brašna, prezle, so
Priprema
1/2 kg krompira skuvati sa ljuskom, oguliti i propasirati, posoliti i zamesiti sa brašnom. Dobro izrađeno testo razviti oklagijom, pa ga seći na kvadratiće i spuštati u kipuću slanu vodu. Knedle su skuvane kada počnu da isplivavaju na površinu. Valjati ih u prezle i služiti tople kao prilog (sa ribom recimo).
Nezaboravni specijalitet među posnim jelima: Pastrmka u svilenom sosu od lešnika
4. Čorba od povrća
Potrebno:
1 krompir, 1 šargarepa, 1 glavica crnog luka, 1 paprika, 2 l vode, 1/2 l soka od paradajza, 2 kašike začina, 1 veza peršuna, so
Priprema
Očistiti i oprati, zatim sitno iseckati krompir, šargarepu, crni luk i papriku. Naliti vodom i skuvati. Pred kraj dodati sok od paradajza, začin i skloniti sa vatre. Posoliti po ukusu i dodati vezicu seckanog peršuna.
Nastavak na sledećoj strani.