NA RUSKI NAČIN

Nezaboravni specijalitet među posnim jelima: Pastrmka u svilenom sosu od lešnika

0
Spustite ribu pažljivo u pripremljen, bogati sos od lešnika, i uživajte u ukusu koji će probuditi sva vaša čula...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

1kg pastrmke

 

350 gr lešnika

 

4 glavice luka

 

6 kašika maslinovog ulja

 

so

 

mleveni i biber u zrnu

 

lovor

 

Priprema:

 

Probarite kratko (10-15 minuta) pastrmku u maloj količini slabo posoljene vode, sa biberom u zrnu i lovorom, pa je ocedite i ostavite na toplom, piše Lisa. Očistite i naseckajte sitno luk, pa ga upržite do svetlozlatne boje.

 

Zimski hit: Kroz hladne dane uz vitaminsku salatu zdravlja!

 

Sameljite lešnike, dodajte u luk, posolite, pobiberite, i dodajte vodu u kojoj ste kuvali ribu, pa kuvajte pet minuta. Na kraju pažljivo spustite i ribu u sos i na tihoj vatri ostavite još pet minuta.

makonda-tracker