Torta Melanija sa rumom i voćem
Jednostavna za pripremu, a tako savršena! Ova torta podseća na leto, a voće na vrhu potpuno će vas osvežiti! Uživajte u čarobnom ukusu Melanija torte!
Sastojci:
125 g putera
125 g šećera
1 vanilin šećer
3 jaja
prstohvat soli
2 grama ruma
200 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
malo mleka
Za dekoraciju:
1 konzervu (80 g) ili sveže voće
Priprema:
Pomešajte margarin, šećer i vanilin šećer, pa u posudu postepeno dodajte jaja, so i rum. U smesu stavite brašno, prašak za pecivo i puter i dodajte malo mleka. Pleh obložite papirom za pečenje, pa dobijenu raspodelite i pecite na temperaturi od 200 stepeni oko 35 do 40 minuta.
Kilimandžaro će vas oboriti s nogu: Preukusni fil i još lepša i mekanija čokolada (RECEPT)
Preko torte stavite sveže ili voće iz konzerve. Tortu isecite i ostavite da se ohladi, pa je poslužite.