izvrsna

Kilimandžaro će vas oboriti s nogu: Preukusni fil i još lepša i mekanija čokolada (RECEPT)

0
Poslastica koju ćete praviti iznova i iznova
foto: Thinkstock
foto: Thinkstock

Torta pod nazivom Kilimandžaro ne nosi baš ovaj naziv tek tako - u pitanju je vulkan čokolade i slasnog krema, a tu je i prava erupcija zadovoljstva!

Sastojci za koru: 3 jaja, 3 kašike šećera, 3 kašike brašna, 50 g čokolade, 50 g margarina, kesica praška za pecivo.

 

Satojci za fil: 650 ml mleka, 2 pudinga od vanile, 3 kašike šećera, 50 g šećera u prahu, 100 g margarina. Po želji, u fil možete da dodate i malo otopljene bele čokolade.


Osvojiće i najizbirljivije: Šarlota - lako se pravi, a još lakše i zasladi!

 

Priprema:

Prvo napravite koru - otopite čokoladu i margarin pa sklonite sa vatre.Uključite rernu da se greje na 200 stepeni, a za to vreme umutite belanca sa šećerom, pa dodajte žumanca uz mućenje, i onda polako sipajte prohlađenu mešavinu otopljenog margarina i čokolade.

 

Dodajte brašno i prašak za pecivo, pa sve lagano promešajte špatulom ili varjačom. Preručite smesu u pleh obložen pek papirom i stavite da se peče 20-25 minuta, a čim stavite u rernu, smanjite temperaturu na 180 stepeni.

 

Dok se kora peče, stavite na vatru 450 ml mleka, a ostatak mleka, pudinga i šećer razmutite, pa kad provri zakuvajte i mešajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Pečenu koru takođe potpuno ohladite.

 

Omeškšali margarin umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte ohlađen puding prethodno malo umućen mikserom. Sve dobro umutiti, a zatim posudu loptastog oblika obložiti folijom ili kesom, i u nju presuti ceo fil. Stavite u zamrzivač na 30 minuta da se stegne.

 

Ovo će biti vaš omiljeni slatkiš: Čokoladna torta čiji ukusi će vas raspametiti (RECEPT)

 

Nastavak recepta na sledećoj strani...

 

makonda-tracker