Torta Melanija sa orasima i čokoladom
Savršena kombinacija ukusa zbog koje se traži parče više! Ova poslastica osvaja svojim atraktivnim izgledom i kremastom strukturom. Probajte i sigurno ćete poželeti da čaroban ukus osetite još jednom.
Sastojci:
5 jaja
300 g mlevenih oraha
250 g putera
4 jaja
400 ml slatke pavlake
250 g čokolade za kuvanje
250 g šećera u prahu
4 kašike brašna
6 kašika šećera
3 kašike mlevenih oraha
pola kesice praška za pecivo
Priprema:
U posudu za mućenje stavite 5 jaja, dodati šećer i mutiti mikserom sve dok se šećer ne rastopi. Dodati brašno i prašak za pecivo, lagano promešati žicom za mućenje, a zatim dodati i 3 kašike mlevenih oraha i još jednom promešati. Kalup namazati puterom i sadržaj posude za mućenje presuti u kalup. Peći 20 minuta na 200 stepeni.
U međuvremenu izlomljenu čokoladu topiti na pari. U sud za mućenje staviti preostali puter, dodati šećer u prahu i mutiti mikserom. Polupati 4 jaja i odvojiti belanca od žumanaca. Mikserom mutiti žumanca, zatim dodati rastopljenu čokoladu, mutiti, dodati 300 g melvenih oraha. Mutiti dok se ne dobije jednolična smesa.
Ispečeni patišpanj seći na dva dela. Prvi deo filovati pa preko staviti drugi deo patišpanja na koji se isto nanosi fil. Filom premazati celu površinu torte i ostaviti da se ohladi. U dublju posudu mutiti mikserom slatku pavlaku. Dobijeni šlag staviti u kuvarski špric i ukrasiti krajeve i sredinu torte. Jagode tanko iseći i ređati na šlag. Na sredinu torte na šlag staviti grančicu nane.
"Melanija" sa rumom i voćem čeka vas na sledećoj strani teksta!