Ukus koji zavodi

Glamurozne i elegantne, baš kao i prva dama: 2 recepta za torte inspirisane likom i imenom lepe Melanije Tramp

0
Sevinčani su se radovali pobedi Donalda Trampa na predsedničkim izborima u Americi, pa je jedna poslastičarnica u Sevnici odmah nakon Trampovog trijumfa plasirala tortu inspirisanu imenom i likom njegove žene! Torta izgleda glamurozno i elegantno, baš kao i prva dama, a posebno je upečatljivo jestivo zlato na vrhu torte.

 

Torta Melanija sa orasima i čokoladom

 

foto: Profimedia

Savršena kombinacija ukusa zbog koje se traži parče više! Ova poslastica osvaja svojim atraktivnim izgledom i kremastom strukturom. Probajte i sigurno ćete poželeti da čaroban ukus osetite još jednom.

 

Sastojci:

 

5 jaja


300 g mlevenih oraha


250 g putera


4 jaja


400 ml slatke pavlake


250 g čokolade za kuvanje


250 g šećera u prahu


4 kašike brašna


6 kašika šećera


3 kašike mlevenih oraha


pola kesice praška za pecivo

 

Priprema:

 

U posudu za mućenje stavite 5 jaja, dodati šećer i mutiti mikserom sve dok se šećer ne rastopi. Dodati brašno i prašak za pecivo, lagano promešati žicom za mućenje, a zatim dodati i 3 kašike mlevenih oraha i još jednom promešati. Kalup namazati puterom i sadržaj posude za mućenje presuti u kalup. Peći 20 minuta na 200 stepeni.

 

Čim je okusite saznaćete zašto se nosila na sve proslave: Pesak torta je omiljeni izbor srpskih domaćica!

 

U međuvremenu izlomljenu čokoladu topiti na pari. U sud za mućenje staviti preostali puter, dodati šećer u prahu i mutiti mikserom. Polupati 4 jaja i odvojiti belanca od žumanaca. Mikserom mutiti žumanca, zatim dodati rastopljenu čokoladu, mutiti, dodati 300 g melvenih oraha. Mutiti dok se ne dobije jednolična smesa.

 

Ispečeni patišpanj seći na dva dela. Prvi deo filovati pa preko staviti drugi deo patišpanja na koji se isto nanosi fil. Filom premazati celu površinu torte i ostaviti da se ohladi. U dublju posudu mutiti mikserom slatku pavlaku. Dobijeni šlag staviti u kuvarski špric i ukrasiti krajeve i sredinu torte. Jagode tanko iseći i ređati na šlag. Na sredinu torte na šlag staviti grančicu nane.

"Melanija" sa rumom i voćem čeka vas na sledećoj strani teksta!

 

( Izvor: ​​​​​​​Izvor: Smazime.com, Lepaisrećna.rs )
makonda-tracker