topi se u ustima

Užitak za celu porodicu: Evo kako napraviti neodoljive novogodišnje kolačiće (RECEPT)

0

Ukusni, slatki čovečuljci koji su u zapadnoj kulturi simbol novogodišnjih i božićnih praznika idealno su posluženje u ovo doba godine.

 

foto: Shutterstock

Priprema kolačića

 

1. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.

2. U drugu posudu sipajte puter, jaja (razlupajte i dobro promešajte jedno po jedno) i vanilin šećer. Mešajte sve dok ne dobijete kremastu smesu.

3. Sjedinite sadržaj obeju činija i dobro umesite.

 

Ova posna fantazija će vas raspametiti: Kolač od kokosa koji se topi u ustima (RECEPT)

 

4. Stavite da testo odstoji dva sata.

5. Pobrašnite radnu površinu. Oklagijom razvucite testo i secite ga kalupima u obliku čovečuljka. Poređajte ih u dobro podmazan pleh.

6. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite 8-10 minuta ili dok ivice kolača ne budu zlatno-braon boje.

 

Priprema glazure

 

Pomešajte šećer i ostale sastojke dodajući ih jedan po jedan. Ukrasite kolače po želji.

makonda-tracker